omleta | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Omleta in stil asiatic

Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de omlete si fiecare persoana care se mai “joaca” prin bucatarie are, probabil, varianta sa preferata. Mie imi plac omletele rumenite la suprafata si suculente in interior. Imi plac omletele cu contrast de texturi si condimentate. Mi se par excelente dimineata, caci imi ofera energie si ma ajuta sa-mi incep ziua intr-un mod placut, adica degustand ceva gustos, care se prepara fara bataie de cap, in doar cateva minute.
Omleta in stil asiatic
Varianta de omleta care urmeaza are influente asiatice, chinezesti in speta, si este foarte gustoasa Nu veti regreta incercand-o, mai ales ca iese un pic din tiparul omletelor clasice, cu care suntem obisnuiti.
(mai mult…)

Citeste tot

Cum se fac omletele

Cum se fac omletele – simplu sau complicat?

Omleta este definită ca un preparat culinar în care ouăle sunt bătute şi gătite până ce încep să se închege, iar apoi sunt rulate, conţinând, de obicei, o umplutură. La noi există, la nivelul marelui public, dar şi al multora dintre bucătari, o mare confuzie de terminologie şi mod de preparare între omletă şi frittata. Puteţi lămuri aici această confuzie.
(mai mult…)

Citeste tot

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o omleta? Ei bine, veti fi surprinsi. Ca sa evit confuziile pe care unii le fac intre omleta, oua jumari si frittata va invit sa cititi acest material.

Revenind la reteta de fata: este innobilata de prezenta unei mirodenii scumpe si socotite a fi printre cele mai rafinate: trufa. Ea este alaturata unor cantitati mici de Parmesan si busuioc, pentru a va oferi ceva cu adevarat deosebit.
(mai mult…)

Citeste tot

Omletă – friletă – frittata

Confucius spunea, cu mult timp în urmă, cam aşa: „Trebuie să avem cuvinte cu care să denumim lucrurile în mod clar. Doar aşa oamenii vor putea înţelege legile şi le vor putea respecta.” Citatul este foarte aproximativ, însă înţelesul său este corect redat, şi este valabil nu doar în legislaţie, ci şi în gastronomie.
(mai mult…)

Citeste tot

Omleta cu carne si leurda

Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac teribil aceste frunze usor usturoiate, cu gustul lor de verdeata proaspata. In unele tari leurda este numita “usturoiul ursilor”, caci legendele spun ca este una dintre primele plante cu care se hranesc ursii iesiti din hibernare. Pentru mine leurda este nu doar o iarba aromata, ci si unul dintre simbolurile primaverii.

(mai mult…)

Citeste tot

Orez cu legume si omleta

Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp de o noua reteta. Aveam chef de o omleta, in frigider se “odihnea” un castron cu orez fiert cu o zi inainte, iar in sacosa aveam, proaspat cumparate, o mana de legume.

Am obtinut un preparat satios, gustos, plin de culoare si echilibrat nutritional (proteine de la oua, carbohidrati de la orez, vitamine de la legume, minerale de la toate ingredientele, grasimi putine). La alegerea dvs.: un mic dejun consistent, un pranz mai usor, sau chiar o cina solida, luata nu mai tarziu de ora 19:00; completati masa cu o bere rece, sau cu un vin alb sec, bine racit.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2