Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de omlete si fiecare persoana care se mai “joaca” prin bucatarie are, probabil, varianta sa preferata. Mie imi plac omletele rumenite la suprafata si suculente in interior. Imi plac omletele cu contrast de texturi si condimentate. Mi se par excelente dimineata, caci imi ofera energie si ma ajuta sa-mi incep ziua intr-un mod placut, adica degustand ceva gustos, care se prepara fara bataie de cap, in doar cateva minute.
Varianta de omleta care urmeaza are influente asiatice, chinezesti in speta, si este foarte gustoasa Nu veti regreta incercand-o, mai ales ca iese un pic din tiparul omletelor clasice, cu care suntem obisnuiti.
(more…)
omleta | Retetele lui Radu - Gastronomie:
Pachetele de omleta cu legume si creveti
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura sunt doar una dintre zecile de variante posibile. Thailandezii folosesc, cel mai adesea, creveti, pui si porc, alaturi de diferite vegetale, crude sau gatite.
(more…)
Cum se fac omletele
Cum se fac omletele – simplu sau complicat?
Omleta este definită ca un preparat culinar în care ouăle sunt bătute şi gătite până ce încep să se închege, iar apoi sunt rulate, conţinând, de obicei, o umplutură. La noi există, la nivelul marelui public, dar şi al multora dintre bucătari, o mare confuzie de terminologie şi mod de preparare între omletă şi frittata. Puteţi lămuri aici această confuzie.
(more…)
Omleta cu trufe
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o omleta? Ei bine, veti fi surprinsi. Ca sa evit confuziile pe care unii le fac intre omleta, oua jumari si frittata va invit sa cititi acest material.
Revenind la reteta de fata: este innobilata de prezenta unei mirodenii scumpe si socotite a fi printre cele mai rafinate: trufa. Ea este alaturata unor cantitati mici de Parmesan si busuioc, pentru a va oferi ceva cu adevarat deosebit.
(more…)
Omletă – friletă – frittata
Confucius spunea, cu mult timp în urmă, cam aşa: „Trebuie să avem cuvinte cu care să denumim lucrurile în mod clar. Doar aşa oamenii vor putea înţelege legile şi le vor putea respecta.” Citatul este foarte aproximativ, însă înţelesul său este corect redat, şi este valabil nu doar în legislaţie, ci şi în gastronomie.
(more…)
Omleta cu orez si pui
Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.
Omletele sunt la ordinea zilei in toate casele romanilor. De ce? Pentru ca sunt usor de facut, versatile si hranitoare. Vreau sa va propun o varianta care transforma omleta intr-o masa completa, satioasa si hranitoare.
(more…)
Tagliatelle cu legume si omleta
Aceasta reteta are si varianta video.
Preparatul este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. Se prepara, de asemenea, foarte rapid si este delicios. Il puteti servi la cina, sau ca pranz usor, mai ales in lunile de vara, cand legumele sunt in plin sezon.
Omleta cu carne si leurda
Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac teribil aceste frunze usor usturoiate, cu gustul lor de verdeata proaspata. In unele tari leurda este numita “usturoiul ursilor”, caci legendele spun ca este una dintre primele plante cu care se hranesc ursii iesiti din hibernare. Pentru mine leurda este nu doar o iarba aromata, ci si unul dintre simbolurile primaverii.
(more…)
Supa cu omleta
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi neobisnuita, este deosebit de gustoasa, destul de rapida, usor de preparat, iar acele ingrediente mai greu de procurat pot fi substituite destul de usor.
(more…)
Orez cu legume si omleta
Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp de o noua reteta. Aveam chef de o omleta, in frigider se “odihnea” un castron cu orez fiert cu o zi inainte, iar in sacosa aveam, proaspat cumparate, o mana de legume.
Am obtinut un preparat satios, gustos, plin de culoare si echilibrat nutritional (proteine de la oua, carbohidrati de la orez, vitamine de la legume, minerale de la toate ingredientele, grasimi putine). La alegerea dvs.: un mic dejun consistent, un pranz mai usor, sau chiar o cina solida, luata nu mai tarziu de ora 19:00; completati masa cu o bere rece, sau cu un vin alb sec, bine racit.
(more…)