blog de Gastronomie
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]
2 Comentarii
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
7 Comentarii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi [...]
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
6 Comentarii
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
8 Comentarii
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]
13 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
10 Comentarii
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel [...]
4 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Iata o reteta simpla, de inspiratie mediteraneana, in care [...]
15 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, [...]
12 Comentarii
Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos [...]
18 Comentarii
Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data, [...]
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul [...]
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]
19 Comentarii
Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai [...]
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]
16 Comentarii
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
5 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile [...]
Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele [...]
Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si [...]
1 Comentariu
Este o reteta plina de culoare, gust si arome deosebite. Daca nu aveti branza Feta, [...]
“Salsa” este un termen spaniol care inseamna “sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele [...]
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida, [...]
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]