orez lipicios | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob rotund, lipicios, limeta si sos de peste. Ingredientele sunt exotice, dar nu de neatins. Cu putin noroc le puteti gasi in supermarketuri si nici macar nu sunt scumpe.

Carnatii de fata sunt picanti si plini de aroma, satiosi dar deloc grei, deliciosi gatiti pe gratar, in tigaie sau la cuptor. Aromele citrice si picante ii fac sa fie “simpatici” chiar si pe timp de vara, asa ca aveti oricand ocazia sa le dati o sansa.
(mai mult…)

Citeste tot

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul deserturi. Acestea sunt putine la numar si, in general, se bazeaza pe orez si fructe. Cele mai multe dintre ele sunt insa destul de gustoase.

Orezul lipicios (sticky rice) este considerat o delicatesa si folosit adesea la prepararea deserturilor: probabil dulcele cel mai cunoscut in Occident, provenit din Asia de Sud-Est, este “sticky rice with mango”, adica orez lipicios cu mango.
Va propun o varianta a acestei retete, in care am folosit doua feluri de orez lipicios, alb si negru, gatit in lapte de cocos si servit alaturi de mango si banane, stropit generos cu un sirop caramel preparat cu melasa.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria coreeană – partea 3

O varietate de gusturi şi arome
O masă coreeană tipică este mai curând o selecţie de mici porţii din mâncăruri diferite, decât un singur fel principal pentru fiecare persoană. Carnea, sau peştele, fripte pe grătar sunt acompaniate de orez, supă şi salată şi de o selecţie de legume murate. Aceste legume murate, sau „kimchi”, sunt alimentul naţional al Coreei şi, totodată, cel mai faimos aliment pentru export.
(mai mult…)

Citeste tot