orez | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la Brava TV. Intre timp acele retete au fost publicate in blog, dar acum am posibilitatea de a le anexa si filmuletele. Retetele in chestiune sunt cele de mai jos:

Banane cu nuca de cocos si sos caramel
Pui cu salata de cuscus
Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt
Salata cu branza Feta si masline
Salata de rechin cu pepene si piper lung
Somon cu orez si legume
Spaghete cu pesto sicilian

Citeste tot

Chiar sunt norocos…

Nu cred că sunt un plângăcios şi nici o persoană pesimistă, dar mă surprind adesea văicărindu-mă de una sau de alta. Am, ca toată lumea probabil, unele mici necazuri cotidiene, unele nereuşite; fac, ca mai toată lumea, unele greşeli. Toate acestea mă sâcâie.
Vreau să am mai mult, vreau să fac mai bine, vreau să ajung mai sus, iar nereuşita o resimt de fiecare dată; nu am învăţat încă să mă bucur de ceea ce am deja. Ar trebui să radiez de fericire şi să mă consider fericit, căci sunt extraordinar de norocos. Nu ştiam asta, dar am aflat de curând…
(more…)

Citeste tot

Pilau de pui cu legume

Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau este o mancare similara cu pilaful nostru, cu care este inrudit. Este doar mai colorat, mai aromat si preparat cu ceva mai multe legume decat variantele turcesti si balcanice de pilaf.

(more…)

Citeste tot

Orez cu fructe de mare si dip condimentat

Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul ce denumeste un sos care nu se amesteca in mancare ci este pastrat separat, ca sa se inmoaie in el alimentele, in special carne, peste sau legume.

Este o reteta foarte simpla, frumos colorata si, datorita dipului condimentat si aromat, un adevarat regal pentru papilele gustative. Puteti regla gustul sosului jongland cu cantitatile de sos de soia, suc de lamaie, zahar si sos iute pana cand obtineti gustul care va satisface cel mai mult.
(more…)

Citeste tot