otet alb | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta salata de la GUXT despre care am vorbit zilele trecute, si aceasta va propune o combinatie de ingrediente mai putin obisnuita, dar la fel de delicioasa.
Salata GUXT
Oua de prepelita, bacon, rosii cherry, seminte de pin, mix de salata verde crocanta, ulei de masline de buna calitate… toate aceste ingrediente formeaza o combinatie interesanta de gusturi, arome, texturi si culori. Nu veti fi dezamagiti de ea, mai ales daca o veti insoti cu bautura potrivita: bere, ca Weihenstephaner Vitus sau Chimay Tripel, vin, cum este Corcova Chardonnay Racoveanu, ori chiar un spumant de buna calitate, ca Glera. Toate acestea figureaza in meniul de bauturi de la GUXT.
(mai mult…)

Citeste tot

Jambon persillé

Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea inca din secolul al XIV-lea cu ocazia Pastelui, in regiunea din jurul orasului Dijon. Este, cumva, o combinatie intre toba si terina, si se prepara din carne de buna calitate, jambon sau rasol de porc, feliata si “invelita” intr-o gelatina asezonata cu diverse arome.

Se serveste cu paine, alaturi de mustar, muraturi, sos de hrean, vinegrete acrisoare si sosuri care contin capere sau muraturi, asa cum este Gribiche, Remoulade etc.
Aceasta reteta a fost gatita si prezentata la GUXT, cu ocazia unei degustari de vinuri burgunde.
(mai mult…)

Citeste tot

Somon posat cu sos olandez si legume aburite

Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, foarte gustos. De aceea este asortat cu ingrediente cu gust ne-pronuntat, gatite in asa fel incat sa puna sosul in valoare, nu sa-l acopere.
Somon posat cu sos olandez si legume aburite
Aceasta reteta a fost preparata la cursurile de practica si teorie culinara desfasurate la GUXT.
(mai mult…)

Citeste tot