otet balsamic | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera cateva astfel de variante de sos. Reteta de fata este o adaptare a retetelor traditionale si a fost gatita la GUXT cu ocazia unui eveniment privat.
Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine
In cazul de fata sosul a fost aromatizat in stil asiatic, cu ghimbir, fenicul, ardei iute si anason stelat, arome dulci-citrice-camforate-picante, care se potrivesc bine cu pieptul de rata robust, gras si cu gust specific si pregnant.
(mai mult…)

Citeste tot

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul dintre lucrurile pe care le mananc ocazional, fara a abuza, dar mereu cu mare placere.
Mai am retete asemanatoare pe blog, cu ficatei de pui, de exemplu, dar ficatul de gasca indopata ridica reteta la un cu totul alt nivel. Este un aliment scump, dar si un rasfat necesar, pe care il meritam din cand in cand.
De data aceasta mousse-ul contine nu doar trufe, ci si bucatele intregi de ficat, de unde si aspectul mozaicat al feliilor servite alaturi de dulceata de ceapa, piper roz, toasturi si o mana de frunze asezonate usor cu o vinegreta discreta.
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT si servita cu ocazia unui eveniment privat.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata picanta de cuscus cu fructe

Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin de vitamine, antioxidanti si fibre.
Are un gust picant-acrisor-dulce si o aroma mentolata-citrica, foarte racoritoare. Salata aceasta este potrivita ca mic dejun sau cina usoara, ori ca prim fel al unui pranz de vara.
Salata picanta de cuscus cu fructe
(mai mult…)

Citeste tot

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa este foarte aromata si racoritoare, cu gust acrisor-picant-vag dulceag. O sa simtiti bine si castravetii si capsunile, ca si aromele ierburilor; aromele mirodeniilor sunt un pic mai “joase”, undeva in planul al doilea.

Incercati aceasta supa atunci cand capsunile sunt in sezon. Alegeti-le pline de gust si aroma, caci calitatea lor este determinanta pentru rezultatul final.
Aceasta reteta a fost servita la GUXT, la evenimentul cu tema „Ziua in care vin capsunile”.
(mai mult…)

Citeste tot

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit este un termen ce denumeste bucati de carne, in special rata si gasca, dar si porc, gaina, iepure etc. gatite lent in propria grasime, cu sare si alte arome.
Aceasta reteta combina trei preparate clasice ale bucatariei franceze, oferind in final un fel principal, servit in mod traditional la mese festive, cum sunt cele de Craciun sau Revelion.

Pulpele fiind destul de sarate, merg bine cu garnituri dulci, ca dulceata de ceapa sau varza rosie brezara cu zahar, vin si otet balsamic, ca in reteta mea.
Fiind vorba despre trei preparate, reteta are o oarecare complexitate, dar fiecare parte in sine a preparatului se face destul de simplu.
(mai mult…)

Citeste tot

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru masline, caci, daca ma gandesc mai bine, am o gramada de astfel de slabiciuni.
Aveam in frigider niste masline „dezosate” (adica deja curatate de samburi) si m-a cuprins cheful sa gatesc cu ele ceva pe gustul meu: cu sos, bine aromat, delicios, satios; pe scurt, un preparat menit sa joace rolul de fel principal la proxima masa de pranz.

Fiind vorba de masline, gandul m-a dus, in mod logic, spre Mediterana. Am dat o raita prin camara si una mai mica prin frigider, am adunat ce se potrivea ideii mele, iar rezultatul final este cel de mai jos.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3