Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: otet balsamic
Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]
oct.
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
oct.
Salata picanta de cuscus cu fructe
Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin [...]
2 Comentarii
aug.
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
mai
Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]
mai
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
2 Comentarii
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
dec.
Miez de lapte cu relish de ardei
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
4 Comentarii
sept.
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
4 Comentarii
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]
2 Comentarii
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
6 Comentarii
Insalata caprese putin altfel
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]
11 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
17 Comentarii
Salata de rucola cu branza ricotta
Aveti in fata o salata care exprima spiritul bucatariei italiene: simpla, robusta, preparata cu ingrediente [...]
19 Comentarii
Muschi de porc cu mere si branza albastra
Haideti sa incepem saptamana placut, savurand din ochi o reteta deosebita si delicioasa. Va propun [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar
Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite [...]
Salata de andive cu nuci si curmale uscate
Este o reteta destul de surprinzatoare, care asociaza gustul usor amarui al andivelor cu dulceata [...]
12 Comentarii
Salata cu paste, rosii si branza
Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei [...]
6 Comentarii
Salata cu orez si rosii cherry
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]
Pe scurt despre otet
Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 2
Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot [...]
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1
Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele [...]
Pui prajit cu condimente
Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, [...]
2 Comentarii
Salata siciliana
Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu [...]
6 Comentarii
Spaghete cu telina si sos de rosii
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida, [...]
4 Comentarii
feb.
Somon cu sos de marar
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de [...]
10 Comentarii
feb.