Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: otet de orez

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]

4 Comentarii

Suan yong chor

Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]

9 Comentarii

Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune

Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]

4 Comentarii

Salata picanta de castraveti cu susan

Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]

7 Comentarii

Creveti in stil Szechuan

In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]

5 Comentarii

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]

9 Comentarii

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]

12 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]

2 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]

6 Comentarii

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]

7 Comentarii

Pui cu castraveti

Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]

8 Comentarii

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]

2 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]

17 Comentarii

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]

16 Comentarii

Salata picanta cu taitei

Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]

Pachetele de primavara cu sos nuoc cham

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]

9 Comentarii

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]

2 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar

Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite [...]

Salata chinezeasca de legume

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe [...]

12 Comentarii

Pastrav cu mango

Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari [...]

15 Comentarii

Pui cu taitei si pasta de susan

Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al [...]

5 Comentarii

Salata de creveti cu alune caju

Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta [...]

6 Comentarii

Creveti cu sos de wasabi

Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]

Saengsongui – Peste fript cu susan

Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]

2 Comentarii

Kochujon – Ardei iuti umpluti

Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]

9 Comentarii

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]

Salata picanta de pui cu orez si morcovi

Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]

2 Comentarii

Pangasius cu legume si susan

Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre otet

Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3

Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]

Foarte pe scurt despre orez

Divinul orez Originar din China si India, orezul a fost vedeta dietei acestor populatii timp [...]

8 Comentarii

Pui Chengdu

Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]

2 Comentarii

Pui Sichuan

Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]

2 Comentarii

Foarte pe scurt despre otetul de orez

Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]

Omleta chinezeasca

Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]

Salata picanta cu portocale

Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]

6 Comentarii

Peste cu ghimbir si lamaie

Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]

1 Comentariu