blog de Gastronomie
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
4 Comentarii
Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]
9 Comentarii
Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]
7 Comentarii
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
5 Comentarii
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
6 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
8 Comentarii
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
16 Comentarii
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe [...]
Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari [...]
15 Comentarii
Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al [...]
Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta [...]
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]
Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]
Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]
10 Comentarii
Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]
Divinul orez Originar din China si India, orezul a fost vedeta dietei acestor populatii timp [...]
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]
1 Comentariu