Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: otet de orez
Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
4 Comentarii
dec.
Suan yong chor
Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]
9 Comentarii
nov.
Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune
Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]
4 Comentarii
oct.
Salata picanta de castraveti cu susan
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]
7 Comentarii
oct.
Creveti in stil Szechuan
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
5 Comentarii
aug.
Yaki-gyoza
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
9 Comentarii
aug.
Pui cu cartofi si mirodenii
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
2 Comentarii
sept.
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
6 Comentarii
ian.
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
ian.
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
8 Comentarii
dec.
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]
2 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
16 Comentarii
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
Pachetele de primavara cu sos nuoc cham
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]
9 Comentarii
Porc cu taitei somen
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]
2 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre otetul din trestie-de-zahar
Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite [...]
Pui cu taitei si pasta de susan
Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al [...]
5 Comentarii
Salata de creveti cu alune caju
Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta [...]
6 Comentarii
Creveti cu sos de wasabi
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
Saengsongui – Peste fript cu susan
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
2 Comentarii
Kochujon – Ardei iuti umpluti
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
9 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]
Salata picanta de pui cu orez si morcovi
Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre otet
Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]
Foarte pe scurt despre orez
Divinul orez Originar din China si India, orezul a fost vedeta dietei acestor populatii timp [...]
8 Comentarii
Pui Chengdu
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
2 Comentarii
Pui Sichuan
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]
2 Comentarii
Foarte pe scurt despre otetul de orez
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]
Omleta chinezeasca
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
Salata picanta cu portocale
Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]
6 Comentarii
Peste cu ghimbir si lamaie
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]
1 Comentariu