Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: otet
Porc cu sos de rosii si pimenton
Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de...
2 Comentarii
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata...
6 Comentarii
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...
7 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...
Pe scurt despre rouille
Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...
12 Comentarii
Pui de caracatita in vin rosu
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...
3 Comentarii
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...
6 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)
În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...
6 Comentarii
Salata de orez cu pui si struguri
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...
4 Comentarii
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...
25 Comentariu
Pe urmele pastei de mustar (1)
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele...
24 Comentariu
Mezelic cu sos Worcestershire
In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi...
13 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....
9 Comentarii
Sos Worcestershire – Pe scurt despre el
Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o...
30 Comentariu
Piept de rata cu sos de portocale
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o...
13 Comentarii
Pui cu ceapa in sos de otet rosu
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor...
8 Comentarii
Foarte pe scurt despre otetul de bere
Odata ce am luat la cunostinta faptul ca se poate prepara otet din sampanie (si...
Pe scurt despre otetul de sampanie
Cand am auzit prima oara despre otetul de sampanie, în urma cu cativa ani, am...
7 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...
14 Comentarii
Salata de pui cu portocale si migdale
Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau...
15 Comentarii
Pui Jerk
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui...
8 Comentarii
Asezonarea pe întelesul tuturor
Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în...
16 Comentarii
Pui Vindaloo
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India...
17 Comentarii
Sos Olandez – Reteta pas cu pas, Sfaturi si Sosuri Derivate
Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez este un preparat clasic al...
16 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...
9 Comentarii
Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula...
11 Comentarii
Posarea pe întelesul tuturor
Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte,...
6 Comentarii
Salata cu paste, fasole si ciuperci
Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa...
9 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune...
5 Comentarii
Salata cu orez si stafide
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si...
16 Comentarii
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara...
6 Comentarii
Salata cu oua de prepelita
Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de...
11 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din...
Sguatsego – Vitel in sos tomat
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel,...
Pastitsada
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete...
Pe scurt despre otet
Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca...
40 Comentariu
Sambal Oelek (Ulek)
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka,...
4 Comentarii
Salata de pui cu fenicul
Dressing-ul poate fi preparat in avans (chiar cu 3 zile inainte) si adaugat la salata...
3 Comentarii