oua umplute | Retetele lui Radu - Gastronomie:

A fost „Cină lejeră cu şi pe… canapele”, martie 2013

Serile de vineri „La Mansardă”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat săptămâna trecută evenimentul culinar dedicat canapelelor.

Au fost prezenţi 20 de oaspeţi, şi am avut parte de două premieri: prima a fost sărbătorirea, ]n mansardă, a primei zile de naştere, cea a lui Valentin, iar cea de-a doua a consemnat prima participare la aceste evenimente a unor cetăţeni străini: Laura din Peru şi Rosi din Spania.

(mai mult…)

Citeste tot

Oua umplute cu peste afumat si masline

Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata de boeuf, carnati pe varza, fripturi si… oua umplute. Ca o curiozitate, retetele de oua umplute sunt cele mai accesate de pe blogul meu. Am deja cateva variante si poate nu strica sa va ofer inca una, pe care o tin in rezerva de aproape un an. Cred ca i-a venit timpul.

(mai mult…)

Citeste tot

Oua umplute cu pesto

Iata o varianta interesanta de oua umplute, plina de aromele Mediteranei. In locul iaurtului de oaie si bivolita se poate folosi si smantana, branza proaspata de vaca, maioneza etc. Prefer varianta cu iaurt, caci este mai usoara, iar gustul sau usor acrisor da o nota deosebita umpluturii.

(mai mult…)

Citeste tot

Fenomenul ouălor umplute

Ouăle umplute – un fenomen cel puțin interesant

Minunat lucru statisticile astea. Fără ele mi-ar fi scăpat un fenomen extrem de interesant.

Au trecut sărbătorile de iarnă din 2009. Sfârşitul de an mi-a adus un trafic sporit, bătând recordurile de vizitatori zilnici şi de pagini afişate. Cred că aşa s-a întâmplat cu toate blogurile culinare, căci toată populaţia a fost cuprinsă de febra gătitului.

În cazul blogului meu, cel mai des accesat articol a fost însă o reţetă pe care eu am socotit-o iniţial banală şi simplă, oarecum nedemnă de atenţia publicului, şi anume cea de… ouă umplute.
(mai mult…)

Citeste tot

Oua umplute – reteta de baza

Oua umplute 
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum multi ani. Cand am „crescut”, am inceput sa gatesc si eu si nu am ocolit retetele copilariei si adolescentei mele. Probabil ca reteta este arhicunoscuta, dar aceasta varianta este un piculet picant-acrisoara, ceea ce o recomanda celor care iubesc mancarea putin mai condimentata.
(mai mult…)

Citeste tot