Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: oua

Omleta in stil asiatic

Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de...

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...

Roti jala – Clatite malaeziene dantelate

Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui...

5 Comentarii

Tort de ciocolata in trei culori

Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic...

10 Comentarii

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez...

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de...

9 Comentarii

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...

2 Comentarii

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand...

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca,...

Cum se fac clatitele

Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi...

7 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...

8 Comentarii

Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare si crocante (2)

Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie...

2 Comentarii

Carnati în stil Bockwurst

Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu...

10 Comentarii

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...

2 Comentarii

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne)...

4 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (1)

De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor...

4 Comentarii

Pe scurt despre rouille

Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...

12 Comentarii

Cum se prepara frittata

Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si...

2 Comentarii

Cum se fac omletele

Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definita ca un preparat culinar...

2 Comentarii

Cum se fac ochiurile

Ochiurile se gatesc în tigaie, folosind o cantitate mica de grasime, de obicei ulei sau...

4 Comentarii

Cum se gatesc ouale

Ouale sunt un ingredint vital în orice bucatarie, datorita deosebitei lor versatilitati si calitatilor nutritive...

2 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

„Tre formaggi” inseamna in limba italiana „trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de...

8 Comentarii

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...

12 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...

7 Comentarii

Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica

Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...

10 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...

4 Comentarii

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...

21 Comentariu

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o...

22 Comentariu

Ochiuri cu trufe

Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta,...

16 Comentarii

Omleta – frileta – frittata

Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma,...

38 Comentariu

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...

35 Comentariu

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....

8 Comentarii

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie...

10 Comentarii

Omleta japoneza

Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze,...

19 Comentarii

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este...

14 Comentarii

Vitel cu sos de vin si branzeturi

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel...

4 Comentarii

Salata de orez cu mere si ierburi aromate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este...

4 Comentarii

Omleta cu orez si pui

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la...

4 Comentarii

Frigarui cu "dulce-de-iute"

Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit,...

8 Comentarii

Andive cu salata de creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este simpla,...

20 Comentariu

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...

4 Comentarii

Chiftelute dulci-iuti

Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust...

7 Comentarii

Tagliatelle cu legume si omleta

Aceasta reteta are si varianta video. Preparatul este plin de culoare si bine echilibrat nutritional....

15 Comentarii

Salata de pui cu masline si capere

Salata de pui cu masline si capere – o salata de vara, simpla si rapida...

2 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...

16 Comentarii

Pe scurt despre gnocchi – partea 1

Introducere Ma bucura mult ca oferta de produse italienesti a crescut pe piata noastra. Printre...

24 Comentariu

Ardei umpluti cu cuscus

Ardei umpluti cu cuscus – reteta marocana Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta varianta...

21 Comentariu

Parjoala de dimineata

Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid...

14 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...

10 Comentarii

Omleta cu carne si leurda

Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac...

2 Comentarii

Alb pe negru

In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si...

6 Comentarii

Chec cu fructe confiate si migdale

Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa...

17 Comentarii

Fajitas cu jumari de oua

Bucataria mexicana este una foarte atragatoare, diversa si plina de gust. Celebrele tortille sunt atot...

6 Comentarii

Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie

Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....

9 Comentarii

Salata de raci cu maioneza picanta

Reteta este foarte simpla si rapida, iar rezultatul final este un preparat plin de savoare,...

10 Comentarii

Tarta cu ceapa

Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus,...

15 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...

15 Comentarii

Oua umplute cu peste afumat si masline

Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata...

8 Comentarii

La gatit cu Vita Cook – partea 5

Fritatta Continua seria experimentelor cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie propus pietei romanesti...

13 Comentarii

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...

5 Comentarii

Rulouri de pui cu banane

Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un...

11 Comentarii