Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: oua

Omleta in stil asiatic

Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de [...]

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]

Roti jala – Clatite malaeziene dantelate

Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui [...]

5 Comentarii

Tort de ciocolata in trei culori

Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]

10 Comentarii

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]

9 Comentarii

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]

2 Comentarii

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]

Cum se fac clatitele

Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi [...]

7 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]

8 Comentarii

Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare si crocante (2)

Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie [...]

2 Comentarii

Carnati în stil Bockwurst

Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]

10 Comentarii

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]

2 Comentarii

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]

4 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (1)

De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre rouille

Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]

12 Comentarii

Cum se prepara frittata

Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si [...]

2 Comentarii

Cum se fac omletele

Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definita ca un preparat culinar [...]

2 Comentarii

Cum se fac ochiurile

Ochiurile se gatesc în tigaie, folosind o cantitate mica de grasime, de obicei ulei sau [...]

4 Comentarii

Cum se gatesc ouale

Ouale sunt un ingredint vital în orice bucatarie, datorita deosebitei lor versatilitati si calitatilor nutritive [...]

2 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]

8 Comentarii

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]

12 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]

7 Comentarii

Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica

Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]

10 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]

21 Comentariu

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o [...]

22 Comentariu

Ochiuri cu trufe

Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta, [...]

16 Comentarii

Omleta – frileta – frittata

Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma, [...]

38 Comentariu

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]

35 Comentariu

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. [...]

8 Comentarii

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]

10 Comentarii

Omleta japoneza

Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, [...]

19 Comentarii

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]

14 Comentarii

Vitel cu sos de vin si branzeturi

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel [...]

4 Comentarii

Salata de orez cu mere si ierburi aromate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este [...]

4 Comentarii

Omleta cu orez si pui

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la [...]

4 Comentarii

Frigarui cu "dulce-de-iute"

Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit, [...]

8 Comentarii

Andive cu salata de creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este simpla, [...]

20 Comentariu

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]

4 Comentarii

Chiftelute dulci-iuti

Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]

7 Comentarii

Tagliatelle cu legume si omleta

Aceasta reteta are si varianta video. Preparatul este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. [...]

15 Comentarii