Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: oua
Omleta in stil asiatic
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de [...]
iul.
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
mart.
Roti jala – Clatite malaeziene dantelate
Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui [...]
5 Comentarii
nov.
Tort de ciocolata in trei culori
Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]
10 Comentarii
oct.
Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
oct.
Yaki-gyoza
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
9 Comentarii
aug.
Somon cu sparanghel si sos mousseline
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]
2 Comentarii
iun.
Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]
apr.
Rulouri de omleta cu crema St. Agur
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]
feb.
Cum se fac clatitele
Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi [...]
7 Comentarii
feb.
Pachetele de omleta cu legume si creveti
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
8 Comentarii
feb.
Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare si crocante (2)
Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie [...]
2 Comentarii
Carnati în stil Bockwurst
Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]
10 Comentarii
ian.
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
2 Comentarii
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
dec.
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (1)
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre rouille
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Cum se prepara frittata
Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si [...]
2 Comentarii
Cum se fac omletele
Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definita ca un preparat culinar [...]
2 Comentarii
Cum se fac ochiurile
Ochiurile se gatesc în tigaie, folosind o cantitate mica de grasime, de obicei ulei sau [...]
4 Comentarii
Cum se gatesc ouale
Ouale sunt un ingredint vital în orice bucatarie, datorita deosebitei lor versatilitati si calitatilor nutritive [...]
2 Comentarii
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Pui cu crusta de migdale si sos de portocale
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]
8 Comentarii
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
7 Comentarii
Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
10 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Pui Kiev
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]
21 Comentariu
Omleta cu trufe
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o [...]
22 Comentariu
Ochiuri cu trufe
Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta, [...]
16 Comentarii
Omleta – frileta – frittata
Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma, [...]
38 Comentariu
Pui crocant cu ananas
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]
35 Comentariu
mai
File de porc in aluat
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. [...]
8 Comentarii
Salata de oua cu leurda
Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]
10 Comentarii
Omleta japoneza
Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, [...]
19 Comentarii
Omleta cu orez si pui
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la [...]
4 Comentarii
dec.
Frigarui cu "dulce-de-iute"
Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit, [...]
8 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]
4 Comentarii
Chiftelute dulci-iuti
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]
7 Comentarii
oct.