blog de Gastronomie
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de [...]
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui [...]
5 Comentarii
Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]
10 Comentarii
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
9 Comentarii
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]
2 Comentarii
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]
Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi [...]
7 Comentarii
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
8 Comentarii
Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie [...]
Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si [...]
Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definita ca un preparat culinar [...]
Ochiurile se gatesc în tigaie, folosind o cantitate mica de grasime, de obicei ulei sau [...]
Ouale sunt un ingredint vital în orice bucatarie, datorita deosebitei lor versatilitati si calitatilor nutritive [...]
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o [...]
Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta, [...]
16 Comentarii
Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. [...]
Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]
Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, [...]
19 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]
14 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la [...]
Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este simpla, [...]
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Preparatul este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. [...]
15 Comentarii