oua | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake

Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva in China de peste 800 de ani, iar in Japonia “doar” de 300 de ani. Au gust delicios si puternic si dau o culoare bruna supei. Daca folositi supa preparata din cubulete de concentrat in loc de fond, omiteti sarea dintre ingrediente, caci supa este deja sarata.

(more…)

Citeste tot

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video.

Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a fost inventata tarziu, abia la sfarsitul sec. XIX, a devenit una dintre preferatele japonezilor. In mod traditional, aceasta reteta se gateste utilizand panko (un tip de pesmet japonez preparat din paine fara coaja, ceea ce da un pesmet de culoare alba, crocant si mai aerat decat cel obisnuit) si mustar iute japonez, karashi (preparat din mustar amestecat cu hrean, sau wasabi).

(more…)

Citeste tot

Omletă chinezeasca

Este o mâncare pe care o veţi găsi oriunde înfloreşte cultura chineză, indiferent de distanţa faţă de patria mamă. Combină vegetale chinezeşti proaspete cu bucăţi de carne de pui, proaspat si afumat, şi este o cale excelentă de a „lungi” o cantitate modică de proteine.

(more…)

Citeste tot

Fursecuri cu bomboane colorate

Fursecuri cu bomboane

Fursecuri cu bomboane colorate
Reteta de fursecuri este o reteta simpla si rapida si arata indeajuns de nostim ca sa ajunga una dintre preferatele copiilor. Fursecurile se pot servi atat calde, cat si reci. Daca doriti si alte retete va invit sa incercati si retetele de fursecuri de la Laura Adamache

  • Bucatarie: romaneasca
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4-8 portii
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 15-30 minute

(more…)

Citeste tot

Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in extrem de multe variante, dar toate au in comun folosirea orezului gatit anterior.

(more…)

Citeste tot

Bissara

Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se serveste fie ca gustare, fie ca fel principal. Aceasta varianta foloseste ouale ca adaus nutritiv si ornamental.
Bissara cu ochiuri
Bucatarie: tunisiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute
(more…)

Citeste tot