pachetele de primavara | Retetele lui Radu - Gastronomie:

A fost „Arome Asiatice”, aprilie 2013

Ieri (vineri) seară, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat în str. Paris nr. 7A, s-a desfăşurat cel de-al şaptelea eveniment de „La Mansardă”. Meniul compus din preparate thailandeze, cambodgiene şi indiene, stropit cu excelentele vinuri Theia 2011, Kronos 2010 şi Rhein Extra Brut Rose s-a bucurat de prezenţa şi aprecierea a 23 de persoane.

(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (39)

Fotografia de astăzi reprezintă celebra hârtie de orez comestibilă, întindă la uscat pe cadre împletite din bambus. Aceasta este un ingredient care se găseşte sporadic pe piaţă, cam ca toate alimentele asiatice care se mai aduc şi pe la noi, în unele super şi hipermarketuri.

(mai mult…)

Citeste tot

În bucătăria de la Wu Xing – partea 2

Vă poftesc din nou să îl vedeţi în acţiune pe Tushin gătind, cu dexteritatea şi viteza sa obişnuite, alte două preparate vedetă ale meniului oferit de Wu Xing.

Cum ceea ce am avut de spus a fost deja spus in prima parte a acestui articol, nu mai îmi rămâne altceva de făcut decât să vă urez o vizionare plăcută.
Nu uitaţi, dacă vă inspiră ceea ce vedeţi, accesaţi www.wuxing.ro şi puteţi comanda orice doriţi. Merită banii!

Citeste tot

Uluitoarea Cambodgie – partea 5

Şcoala de gătit

A venit vremea să închei povestea călătoriei mele culinare în Cambodgia, mai ales că a trecut mai mult de un an de atunci şi mi-e teamă că amintirile se vor estompa încetul cu încetul. Vreau să vă povestesc puţin despre o instituţie extrem de răspândită în Asia de Sud-Est şi foarte populară printre turişti: cursurile de gătit.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre pastele orientale

Este posibil ca bucătarii chinezi să nu fi fost cei care au inventat pastele – Marco Polo cunoştea pastele înainte de a pleca în Orient – dar, în mod sigur, au răspândit în Orientul Îndepărtat obiceiul sănătos al consumului de paste. Pastele umplute sunt şi ele prezente, cu pacheţelele de primăvată şi micile cornuleţe, numite wonton, care ascund porţii de umpluturi suculente.
(mai mult…)

Citeste tot

Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!

Hartie de orez
Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza meteorologii, dar mie imi zboara mintea la primavara care urmeaza. Ce ati zice de niste pachetele de primavara?
Pachetelele de primavara, acei mici si subtiri cilindri, asemanatori unor trabuce, m-au fascinat intotdeauna. Le socoteam o mostra pura a rabdarii si indemanarii asiatice. Tanjeam sa le fac si eu, dar nu-mi venea sa ma apuc… cred ca de teama de a nu rata.

Vezi aici reteta pentru Pachetele de primavara.
(mai mult…)

Citeste tot

Pachetele de primavara

Pachetele de primavara – reteta asiatica

Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est, are nenumarate variatiuni, functie de umplutura aleasa. Rulourile se pot prepara ca in reteta de fata, sau crocante, prajite in baie-de-ulei pana ce se rumenesc.

  • Bucatarie: thailandeza
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4 portii
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de alune
  • 8 cepe verzi, taiate bucatele de 5 cm lungime
  • 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat
  • 1 morcov mediu, taiat julienne
  • 1 ardei gras rosu, taiat fasiute subtiri
  • 200 g muguri de fasole soia
  • 16 creveti medii, decorticati si fierti, taiati bucatele
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1-2 linguri de sos iute (optional)
  • 16 foi de salata verde de dimensiune potrivita (ceva mai mici decat foile de hartie de orez)
  • 16 foi de hartie de orez cu diametrul de 16 cm
  • sos picant thailandez pentru fructe de mare, pentru servit

Instructiuni de preparare:

Se incinge uleiul intr-un wok (sau tigaie mare) si se stir-fry 30 de secunde ceapa verde si ardeiul iute. Se adauga morcovul, si ardeiul gras si se stir-fry 1 minut.

Se ia wok-ul de pe foc si se adauga mugurii de fasole, crevetii si sosurile de soia si cel iute. Se amesteca bine, se gusta si se mai adauga sos de soia, sau sos iute, daca este nevoie.
Pachetele de primavara
Se imerseaza foile de hartie de orez, individual, in apa fierbinte si se scot dupa cateva secunde. Se lasa 1 minut pe un prosop de bucatarie, ca sa se inmoaie; astfel, nu vor crapa la indoire si rulare.

Se pun hartiile de orez pe suprafata de lucru si se asaza cate o frunza de salata in centrul ei. Foaia de salata se curata de nervurile tari, care ar putea opune rezistenta la rulare. Se adauga 1 lingura de umplutura si se asaza in centrul foii de salata.

Se impaturesc peste umplutura cele doua parti laterale ale foii de orez.

Se impatureste partea cea mai apropiata de maini, acoperind colturile deja impaturite.

Se ruleaza spre marginea libera, fixand lateralele, in acelasi timp, ca sa nu se desfaca.

Se continua rularea pana ce umplutura este bine inchisa.

Se servesc rulourile cu sos thailandez pentru fructe de mare, sau un alt sos, dupa cum preferati.

Citeste tot