Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: paine
Mici gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Hoegaarden witbier
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei...
16 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit...
6 Comentarii
Fougasse
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus”...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (5)
Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea...
2 Comentarii
Supa crema de rosii cu mozzarella
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu...
9 Comentarii
Peste in crusta crocanta de cascaval
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc...
8 Comentarii
O zi la Nessebar
Cum v-am mai spus acum cateva zile, am petrecut anul acesta o mica vacanta în...
11 Comentarii
La masa cu stramosii – India (4)
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...
6 Comentarii
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...
36 Comentariu
Jurnal milanez (2)
Nu stiu sigur daca procedez tocmai corect, dar eu asociez cultura culinara si gradul de...
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (21)
Forografia de astazi ma pune pe ganduri. Sunt, cum se spunea candva, un „copil de...
9 Comentarii
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (1)
Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma...
24 Comentariu
Salata de iaurt racoritoare
Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea...
14 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)
Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul,...
4 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)
Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine...
4 Comentarii
Ineluse cu smaralde
Iata o reteta foarte simpla, rapida si interesanta de urmarit, destinata in special copiilor. Sunt...
13 Comentarii
Cu cosnita la bacanie
M-a batut adesea gandul sa îmi deschid un magazin de delicatese, dar totul a ramas...
13 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...
3 Comentarii
Pe scurt despre uleiul de argan
Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el...
19 Comentarii
Pe scurt despre paratha
Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla...
6 Comentarii
Vita cu ciupercute si fasole
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu...
6 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune...
5 Comentarii
Creveti cu usturoi
Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste...
2 Comentarii
Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti
Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt...
Bunele maniere la masa – partea 2
Pasari In cazul prepelitelor, porumbeilor, bibilicilor sau oricarei pasari mici, taiati aripile si picioarele, apoi...
2 Comentarii