Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: paine

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]

16 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)

Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]

6 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (5)

Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea [...]

2 Comentarii

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]

9 Comentarii

Peste in crusta crocanta de cascaval

Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc [...]

8 Comentarii

O zi la Nessebar

Cum v-am mai spus acum cateva zile, am petrecut anul acesta o mica vacanta în [...]

11 Comentarii

La masa cu stramosii – India (4)

În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]

6 Comentarii

Parjoale cu mozzarella si rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

36 Comentariu

Jurnal milanez (2)

Nu stiu sigur daca procedez tocmai corect, dar eu asociez cultura culinara si gradul de [...]

16 Comentarii

Fotografii de pe papamond (21)

Forografia de astazi ma pune pe ganduri. Sunt, cum se spunea candva, un „copil de [...]

9 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]

8 Comentarii

La masa cu stramosii: Dacia (1)

Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma [...]

24 Comentariu

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea [...]

14 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)

Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine [...]

4 Comentarii

Ineluse cu smaralde

Iata o reteta foarte simpla, rapida si interesanta de urmarit, destinata in special copiilor. Sunt [...]

13 Comentarii

Cu cosnita la bacanie

M-a batut adesea gandul sa îmi deschid un magazin de delicatese, dar totul a ramas [...]

13 Comentarii

Ha do si – Toasturi cu creveti

Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din [...]

3 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de argan

Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el [...]

19 Comentarii

Pe scurt despre paratha

Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla [...]

6 Comentarii

Gamberi fritti in padella

Aceasta reteta are si varianta video Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate [...]

22 Comentariu

Vita cu ciupercute si fasole

O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]

6 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]

5 Comentarii

Creveti cu usturoi

Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]

2 Comentarii

Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti

Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt [...]

Bunele maniere la masa – partea 2

Pasari In cazul prepelitelor, porumbeilor, bibilicilor sau oricarei pasari mici, taiati aripile si picioarele, apoi [...]

2 Comentarii