Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: paine
Mici gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
apr.
Hoegaarden witbier
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
16 Comentarii
feb.
La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]
6 Comentarii
ian.
Fougasse
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
4 Comentarii
iul.
La masa cu stramosii – Bizantul (5)
Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea [...]
2 Comentarii
Supa crema de rosii cu mozzarella
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]
9 Comentarii
Peste in crusta crocanta de cascaval
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc [...]
8 Comentarii
O zi la Nessebar
Cum v-am mai spus acum cateva zile, am petrecut anul acesta o mica vacanta în [...]
11 Comentarii
La masa cu stramosii – India (4)
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]
6 Comentarii
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
36 Comentariu
iul.
Jurnal milanez (2)
Nu stiu sigur daca procedez tocmai corect, dar eu asociez cultura culinara si gradul de [...]
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (21)
Forografia de astazi ma pune pe ganduri. Sunt, cum se spunea candva, un „copil de [...]
9 Comentarii
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (1)
Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma [...]
24 Comentariu
Salata de iaurt racoritoare
Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea [...]
14 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)
Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul, [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)
Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine [...]
4 Comentarii
Ineluse cu smaralde
Iata o reteta foarte simpla, rapida si interesanta de urmarit, destinata in special copiilor. Sunt [...]
13 Comentarii
Cu cosnita la bacanie
M-a batut adesea gandul sa îmi deschid un magazin de delicatese, dar totul a ramas [...]
13 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din [...]
3 Comentarii
Pe scurt despre uleiul de argan
Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el [...]
19 Comentarii
Pe scurt despre paratha
Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla [...]
6 Comentarii
Vita cu ciupercute si fasole
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]
6 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Creveti cu usturoi
Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]
2 Comentarii
Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti
Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt [...]
Bunele maniere la masa – partea 2
Pasari In cazul prepelitelor, porumbeilor, bibilicilor sau oricarei pasari mici, taiati aripile si picioarele, apoi [...]
2 Comentarii