Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: paine

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei...

16 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)

Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit...

6 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus”...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (5)

Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea...

2 Comentarii

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu...

9 Comentarii

Peste in crusta crocanta de cascaval

Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc...

8 Comentarii

O zi la Nessebar

Cum v-am mai spus acum cateva zile, am petrecut anul acesta o mica vacanta în...

11 Comentarii

La masa cu stramosii – India (4)

În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...

6 Comentarii

Parjoale cu mozzarella si rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

36 Comentariu

Jurnal milanez (2)

Nu stiu sigur daca procedez tocmai corect, dar eu asociez cultura culinara si gradul de...

16 Comentarii

Fotografii de pe papamond (21)

Forografia de astazi ma pune pe ganduri. Sunt, cum se spunea candva, un „copil de...

9 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

La masa cu stramosii: Dacia (1)

Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma...

24 Comentariu

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea...

14 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul,...

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)

Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine...

4 Comentarii

Ineluse cu smaralde

Iata o reteta foarte simpla, rapida si interesanta de urmarit, destinata in special copiilor. Sunt...

13 Comentarii

Cu cosnita la bacanie

M-a batut adesea gandul sa îmi deschid un magazin de delicatese, dar totul a ramas...

13 Comentarii

Ha do si – Toasturi cu creveti

Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...

3 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de argan

Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el...

19 Comentarii

Pe scurt despre paratha

Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla...

6 Comentarii

Gamberi fritti in padella

Aceasta reteta are si varianta video Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate...

22 Comentariu

Vita cu ciupercute si fasole

O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu...

6 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune...

5 Comentarii

Creveti cu usturoi

Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste...

2 Comentarii

Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti

Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt...

Bunele maniere la masa – partea 2

Pasari In cazul prepelitelor, porumbeilor, bibilicilor sau oricarei pasari mici, taiati aripile si picioarele, apoi...

2 Comentarii