paneer | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre paneer

De bine de rău, dintre bucătăriile asiatice cea indiană are, pentru noi, ingredientele cele mai accesibile. Avem noroc că indienii folosesc lactate, de exemplu, spre deosebire de bucătăria chineză şi cele din Asia de Sud-Est, mult mai orientate spre produsele derivate din soia (tofu şi lapte de soia) sau spre laptele şi smântâna de cocos. Mai mult, spre deosebire de produsele derivate din soia, putem prepara uşor, la noi acasă, mai multe dintre produsele derivate din lapte (am mai vorbit până acum despre ghee); sunt mult mai aproape de felul nostru de a găti şi, cum o să vedeţi mai jos, unele dintre aceste produse se prepară după procedee care ne sunt cunoscute.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria indiană – o simfonie de arome şi culori

Pe lângă o fascinantă diversitate, egalată poate doar de bucătăria chinezească, bucătăria indiană are o mare calitate: cea mai mare parte a felurilor de mâncare se pot prepara în avans şi se pot reîncălzi chiar înainte de a fi servite, fără ca gustul şi aromele să fie alterate în vreun fel; ba dimpotrivă, căci aromele condimentelor au timpul necesar să se dezvolte şi să se combine în succesiuni de gusturi şi parfumuri exotice.
(mai mult…)

Citeste tot