papaya | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucătăria jamaicană – Exotism si diversitate

Puţine sunt bucătăriile lumii caracterizate de influenţe atât de diverse şi provenind din locuri atât de îndepărtate, aşa cum este cea jamaicană. Indienii arawak şi caraibi, spaniolii, francezii, portughezii, britanicii, olandezii, africanii, chinezii şi indienii, popoare ce provin din nu mai puţin de 4 continente, şi-au unit resursele şi imaginaţia pentru a făuri o gastronomie absolut deosebită: interesantă, surprinzătoare, aromată, delicioasă şi foarte echilibrată nutriţional. Jamaica reuşeşte să fie nu doar un paradis pentru turişti, ci şi pentru pasionaţii de gastronomie.
(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu papaya

Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine in cadrul demonstratiei “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”, organizat de magazinul “Biscuit”. Gustul preparatului are un accent dulce, iar aroma este foarte deosebita datorita combinatiei de usturoi, cimbru si papaya.

(mai mult…)

Citeste tot

“Saveur Faire” 5: Bucatarie jamaicana

Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati cateva povesti captivante despre o bucatarie extrem de interesanta si, in acelasi timp, foarte putin cunoscuta la noi: cea jamaicana. Voi povesti despre ingrediente specifice, istorie, influente culinare, moduri de a gati si de a asezona, toate acestea in cadrul unui nou eveniment gazduit de magazinul “Biscuit” (Bd. Nicolae Balcescu 26, Bucuresti). Voi gati invitatilor un meniu nu doar specific zonei Caraibelor, dar si echilibrat nutritional si cat se poate de gustos: creveti cu papaya, peste cu nuca de cocos, pui jerk si o inghetata de fructe exotice. Pret: 70 lei.
Daca sunteti interesati va puteti inscrie aici, iar cei care au cont pe Face Book se pot inscrie si aici.

Citeste tot

Bunele maniere la masa – partea 6

FRUCTELE
Mere si pere
Marul sau para se iau cu mana si se pun pe farfuria proprie. Daca reusiti – e un talent special – decojiti-le in spirala. Daca e prea dificil, puneti fructul pe farfuria de desert, taiati-l in jumatate, scoateti-i cotorul, taiati-l in bucati mai mici si mancati-l cu furculita si cutitul pentru fructe. In situatii mai putin protocolare, puteti manca bucatile mai mici si cu mana.
(mai mult…)

Citeste tot