Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Parmesan
Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon
In italiana acest preparat s-ar numi “Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult [...]
iul.
Truccioli cu trufe si Parmesan
Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat, [...]
4 Comentarii
iun.
Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]
mai
Farfalle cu creveti si pesto de menta
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
2 Comentarii
mart.
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
apr.
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
2 Comentarii
ian.
Pui cu sunca de Parma si Parmesan
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
2 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]
4 Comentarii
iul.
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]
7 Comentarii
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
8 Comentarii
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]
2 Comentarii
Risotto San Valentin
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]
3 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
4 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
9 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]
10 Comentarii
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]
11 Comentarii
Graten de midii cu pesto
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]
6 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina [...]
14 Comentarii
Omleta cu trufe
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o [...]
22 Comentariu
Pollo alla Parmigiana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
10 Comentarii
aug.
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
iul.
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
36 Comentariu
iul.
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
24 Comentariu
Risotto cu curcan si scortisoara
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog [...]
16 Comentarii
Creveti tiger cu risotto si busuioc
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]
39 Comentariu
Tortelloni cu sos de vin rosu
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii, [...]
12 Comentarii
mart.
Spaghete cu usturoi
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un exemplu [...]
13 Comentarii
ian.
Risotto cu curcan si ciuperci
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]
8 Comentarii
Am o jucarie noua: razatoarea Microplane
Razatoarea de calitate – o ustensila ce te poate scoate din multe dificultati Cu cateva [...]
17 Comentarii
aug.
Gnocchi cu pui si sos de mustar
Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai [...]
28 Comentariu
Am o jucarie noua: razatoarea ceramica Kyocera
Daca ar fi sa numesc ustensilele de care un bucatar are neaparata nevoie sa fie [...]
29 Comentariu
aug.
Salata verde cu somon afumat si crutoane
Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste [...]
15 Comentarii
Gnocchi con pesto
Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte [...]
15 Comentarii
Pesto misto
Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos [...]
18 Comentarii
apr.
- 1
- 2