Parmesan | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon

In italiana acest preparat s-ar numi „Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult cum suna, caci gura ti se umple de silabe cu multe vocale, facand ca totul sa para ceva foarte savuros.
Si chiar asa si este, in final.

Bucataria traditionala italiana se bazeaza mult pe ingrediente de buna calitate si pe moduri simple de a gati si prezenta preparatele, asa ca aceste fusilli servite cu un sos de rosii simplu, se incadreaza bine in tabloul culinar italian.
Fusilli lunghi con sugo di pomodoro
(mai mult…)

Citeste tot

Truccioli cu trufe si Parmesan

Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat, puteti apela cu incredere la acest preparat. Foarte potrivite pentru o cina lejera, sau ca parte a mesei de pranz, pastele proaspete cu sos de smantana, trufe si Parmesan sunt la indemana dumneavoastra.
Truccioli cu trufe si Parmesan
(mai mult…)

Citeste tot

Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan

Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi timp. La Bistro GUXT avem in meniu cateva preparate culinare pe baza de paste proaspete cu sosuri gatite cu ingrediente de buna calitate.
Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan
Astazi va voi prezenta o reteta foarte simpla, in care orecchiette proaspete (mici paste cu forma de urechiuse) sunt fierte rapid si servite intr-un sos de pesto rosu, preparat pe loc, din ingrediente proaspete.
(mai mult…)

Citeste tot

Farfalle cu creveti si pesto de menta

Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto (de busuioc si menta, mai ales, ingrosate cu migdale, fistic si seminte de pin) sunt una dintre specialitatile nelipsite din restaurantele care ofera mancare traditionala siciliana.
Totul se gateste usor si rapid, iar preparatul este cu adevarat gustos.
Farfalle cu creveti si pesto de menta
(mai mult…)

Citeste tot

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si slanina de porc. Istoria lor incepe, se pare, in anul 1511 cand in localitatea Gavello, in timpul unui asediu, macelarii au gasit o modalitate de a conserva carnea, folosind la prepararea acestui tip de carnati bucati mai putin fragede si slanina.
Traditional, Cotechino sunt carnati grosi si scurti. Eu am preferat o varianta mai subtire, limitat fiind de dimensiunile tulumbelor si matelor pe care le-am avut la dispozitie.

Exista, bineinteles, mai multe variante de retete, dar aromele date de Parmesan, nucsoara, cuisoare, scortisoara si piper sunt caracteristice carnatilor Cotechino. Se gatesc prin prajite sau frigere, uneori la cuptor, si merg foarte bine alaturi de fasole, linte si cartofi.
(mai mult…)

Citeste tot

Fettuccine cu rosii cherry si bacon

Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, se potrivesc in infinite combinatii de ingrediente, sunt sanatoase (nu in exces, bineinteles) si hranitoare, iar timpii scurti de gatit le fac excelente pentru momentele in care esti grabit, sau cand este prea cald ca sa zabovesti langa aragaz.

(mai mult…)

Citeste tot

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va mirati daca incerc sa-mi fac viata usoara in bucatarie, stand in preajma aragazului cat mai putin posibil.
Reteta aceasta este rapida si foarte simpla; mai este si foarte gustoasa, caci ofera combinatia smantana – broccoli – nucsoara, o treime clasica, absolut delicioasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul meniu de la restaurantul „Casa cu Tei” din Craiova.

Este un preparat din sudul Italiei, care ofera o bucatarie gustoasa, robusta si indeajuns de indrazneata ca sa asorteze midiile cu un sos de rosii picant si branza Parmesan.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 7
1 2 3 4 5 6 7