pasta de condimente | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pasta vindaloo – o mică bijuterie culinară

Ştiţi deja că sunt fascinat de combinaţiile de condimente folosite în bucătăriile din întreaga lume, iar pentru indieni şi sud-est asiatici am o stimă imensă, căci excelează în acest domeniu. Astăzi vă propun o scurtă discuţie despre pasta de condimente “vindaloo”.
Am mai atins acest subiect atunci când am preparat un pui vindaloo. Reiau discuţia ca să vă propun o variantă nouă de pastă de condimente, mai complexă şi, cred eu, mai aromată şi mai gustoasă.
(mai mult…)

Citeste tot

7 arome româneşti – amestec de tip pastă

În articolul anterior am descris considerentele pe baza cărora am abordat crearea unui amestec de condimente folositor în bucătăria românească, aşa că nu voi mai reveni la ele.
Bineînţeles, spre deosebire de amestecurile de condimente de tip pudră, care folosesc ingrediente uscate (boabe, seminţe, frunze uscate etc.), amestecurile de tip pastă sunt orientate şi spre condimente vegetale proaspete, care să ofere combinaţiei „umezeala” necesară legării ingredientelor.
(mai mult…)

Citeste tot