blog de Gastronomie
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
10 Comentarii
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
4 Comentarii
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]
6 Comentarii
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
2 Comentarii
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua [...]
7 Comentarii
Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si [...]
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
12 Comentarii
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]
Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în [...]
16 Comentarii
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]
8 Comentarii
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]