pasta de curry | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez picant, dar nu atat de iute pe cat sunt curry-urile verzi si rosii. Este gatit in lapte sau crema de cocos, cu sau fara adaus de fond, si aromatizat cu pasta de curry panaeng in componenta careia intra diverse aromatice, arahide si mirodenii.

(more…)

Citeste tot

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita dintre Thailanda si Malaezia, acolo unde cultura culinara locala este destul de puternic influentata de cea indiana. Aroma sa, ca si lipsa iutelii pronuntate, il fac unul dintre preparatele preferate de turistii occidentali. Se serveste, cel mai adesea, cu un relish de castraveti si cu un bol de orez.

(more…)

Citeste tot

Curcan cu taitei si legume

Pasta thailandeza de curry rosu
Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a carui preparare a fost descrisa ieri, si pasta de curry rosu thailandez (bucataria cambodgiana foloseste cam aceleasi ingrediente si condimente ca cea thailandeza, dar folosite in mod diferit). Aceasta pasta se gaseste in magazinele Mega Image, ambalata in borcanele ce costa 3 lei si se pot folosi la prepararea a circa 12 portii de mancare, functie de cat de mult va place gustul picant. Detalii despre prepararea in casa a acestei paste gasiti aici.
(more…)

Citeste tot

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucătăria thailandeză, şi pentru bucătăriile etnice influenţate de aceasta (paste similare de curry se folosesc şi în Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Există foarte multe tipuri de paste de curry, cele mai populare fiind cele trei denumite după culoarea lor (roşie, verde şi galbenă), la care se adaugă pasta de curry panaeng (sau panang) şi cea masaman, plus alte câteva tipuri (pastă acrişoară, liang şi de ardei iuţi prăjiţi).
(more…)

Citeste tot

Curry galben de pui cu morcovi

Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei supe. Cei carora le place ca mancarea sa fie picanta, pot adauga si ardei iuti, rosii, tocati (sau pasta de ardei iuti). Cei care sunt sensibili la iuteala, sunt rugati sa foloseasca doar 1 lingura de pasta de curry.

(more…)

Citeste tot