pasta de rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani unul dintre preparatele asociate intregii culturi spaniole. Cei care doresc sa afle cateva detalii despre istoria si insemnatatea acestui simbol culinar spaniol, pot accesa acest link.

(more…)

Citeste tot

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate la soare, cu finetea si rafinamentul midiilor, totul aromatizat complex cu ierburi aromate. Inarmati-va cu multe servetele, caci va veti murdari continuu pe maini; acest lucru face insa parte din farmecul preparatului.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor de mare. Sosul are personalitate si este placut aromat de la telina, ceapa, usturoi, boia si dafin, iar varianta propusa de mine are un gust bogat si „adanc”, datorita pastei de rosii si fondului de buna calitate.

(more…)

Citeste tot

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Iata o reteta clasica italiana, foarte gustoasa si usor de preparat. Ca mai toate retetele simple este destul de robusta si de satioasa, dar bine echilibrata. Serviti puiul alaturi de Alira Merlot 2009.

(more…)

Citeste tot

Kayseri Mantisi cu sos de iaurt

Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata de miel, la care se adauga naut, nuci si alune diverse, mirodenii si ierburi aromate) specifice bucatariei turce, dar si celor din Asia Centrala, Caucaz si chiar nordului Chinei, unde traieste o importanta comunitate turcica. De altfel, numele lor provine din chinezescul “mantou” (sau “mantu”).
Kayseri Mantisi cu sos de iaurt
(more…)

Citeste tot

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

“Coq au vin” este o reteta clasica, despre care se spune ca, in diferite variante, exista inca de pe vremea lui Iulius Cezar, adica de peste 2000 de ani. Reteta consta din carne de pasare brezata intr-un sos de vin rosu. Initial se foloseau cocosi, a caror carne tare si fibroasa se putea gati doar prin brezare. Astazi se foloseste pui, iar timpul de gatit este substantial mai scurt.

(more…)

Citeste tot