pasta de rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Se spune ca aceasta reteta a fost creeata pentru Napoleon, dupa batalia victorioasa de la Marengo, de bucatarul sau, Dunant. Acesta a gatit cu ce a avut la indemana, in tabara militara. Reteta de fata este una dintre variantele moderne ale preparatului, cea originala incluzand, se pare, pe langa ingredientele listate si de mine, si raci.

(more…)

Citeste tot

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.

(more…)

Citeste tot

Tajin de peste

Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las pe mai tarziu. Tajinele merita un material separat. O sa ma limitez la a spune deocamdata ca este un preparat nord-african, numit dupa vasul de pamant in care este gatit.

(more…)

Citeste tot