pasta de rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca la celebrele curry-uri gatite in Asia si nu numai. In mod traditional, tocana romaneasca se face cu cartofi, si asa am conceput si eu aceasta varianta. Diferenta este ca asezonarea o da, in principal, pasta “7 arome romanesti”, o mica inventie personala.

Folosirea acestei paste apropie tocana mea de curry-uri, atat prin faptul ca este mai bogat asezonata, cat si ca mod de efectuare a asezonarii, cam ca un hibrid de tocana si curry… adica un tocurry.
(more…)

Citeste tot

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest curry se poate servi ca atare, ca insotitor al preparatelor pe baza de carne, sau alaturi de orez cu bob lung (de preferinta Basmati), fiert.
Curry de ciuperci
(more…)

Citeste tot

Dorada cu lapte de cocos

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta, de inspiratie indiana, a fost adoptata in insulele britanice unde a devenit populara. Pestele se gateste usor si rapid, intr-un sos extrem de bogat, plin de savoare. Aroma sa este absolut deosebita, somptuoasa si rafinata, si se completeaza bine cu carnea delicata a pestelui.


(more…)

Citeste tot

Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video.

Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, robusta, satioasa si foarte gustoasa, al carei punct forte este sosul de rosii. Pentru cei care doresc mai multe amanunte despre modul in care a luat nastere acest preparat, accesati acest link.


(more…)

Citeste tot

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta potrivita traditiei acestei perioade: un preparat de post bine echilibrat ca asezonare, aromat si foarte gustos. Reteta este rapida si o puteti prepara si pentru masa de pranz, dar si la cina.

(more…)

Citeste tot