paste de orez | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Spaghete cu usturoi

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Iata un exemplu de bucatarie rustica. Nu va speriati de cantitatea relativ mare de usturoi. Odata gatit, acesta este mult mai dulce si mai placut mirositor decat s-ar putea crede. Nu este o reteta pentru persoane rafinate, ci pentru cei care nu se sperie de preparatele robuste, cu gusturi si arome puternice.

(mai mult…)

Citeste tot

Paste cu pesto

Aceasta reteta are si varianta video.

Pastele merg foarte bine cu gustul si aroma delicata a sosului pesto. Reteta de fata foloseste doua variante de sos pesto, cu busuioc si cu rosii uscate la soare. Ambele variante sunt adaptate la ceea ce se gaseste mai usor pe piata noastra si la puterea de cumparare a majoritatii populatiei, caci am folosit nuca in locul semintelor de pin si rosiile proaspete in locul celor uscate la soare, ambele ingrediente inlocuite fiind mai scumpe si mai greu disponibile.


(mai mult…)

Citeste tot

Cum se gatesc corect pastele de orez

Paste de orez fierte
Cum, in ultimul timp, multe persoane vor sa evite prezenta glutenului in dieta, pastele de orez incep sa devina din ce in ce mai populare. Pastele de orez sunt, pur si simplu, preparate din orez alb, sau brun, in loc de semolina, sau faina de grau. Gatitul lor cere o tehnica diferita de cea cu care se gatesc pastele de grau; tehnica cere atentie, caci este usor ca pastele de orez sa fie gatite prea mult si sa devina gelatinoase. Urmati cu strictete regulile de mai jos si veti obtine rezultate excelente.
(mai mult…)

Citeste tot