Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: paste
Pe scurt despre originea pastelor (2)
Acest articol se refera la originea pastelor europene, adica la cele preparate pe baza de [...]
4 Comentarii
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
2 Comentarii
feb.
Despre pastele europene (2)
Cum se gatesc pastele europene În aceasta a doua parte a articolului despre pastele europene [...]
10 Comentarii
nov.
Tagliatelle cu crema St. Agur
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]
1 Comentariu
nov.
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]
nov.
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
oct.
La masa cu stramosii – Bizantul (5)
Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea [...]
2 Comentarii
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]
4 Comentarii
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
5 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]
aug.
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto
Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o [...]
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]
2 Comentarii
Conchiglione cu crema de branza
Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]
2 Comentarii
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
8 Comentarii
dec.
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
9 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]
10 Comentarii
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]
11 Comentarii
Ravioli cu sos creol si masline
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
2 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina [...]
14 Comentarii
Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in [...]
24 Comentariu
iul.
Jurnal milanez (5)
În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi [...]
21 Comentariu
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
24 Comentariu
Jurnal milanez (4)
În precedentele mele excursii, în marile sau mai micile orase europene, am facut cam de [...]
10 Comentarii
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
28 Comentariu
Paste cu iaurt si dulceata
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul [...]
92 Comentariu
Tortelloni cu sos de vin rosu
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii, [...]
12 Comentarii
mart.
Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru. [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre gnocchi – partea 2
Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom [...]
4 Comentarii
Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti
Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor [...]
12 Comentarii
Pastele între traditie si inovatie
Recentul sondaj de opinie gazduit de acest blog, cu tema „Ce veti gati de Pasti?”, [...]
Tagliatelle con pesto misto
Acum cateva zile v-am prezentat o varianta de pesto mixt, care folosea mai multe tipuri [...]
6 Comentarii
Mancatorii de paste
Daca va numarati printre cei care prefera orase ca Viena, Frankfurt sau Zurich, este posibil [...]
34 Comentariu
Penne all’Alfredo
Iata din nou o reteta italieneasca extrem de simpla, originara, se pare, din regiunea Romei. [...]
16 Comentarii
Fettuccine al limone
Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida Exista unele retete uluitor de usoare, dar [...]
20 Comentariu
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de [...]
45 Comentariu
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino – o reteta de paste simpla si rapida (max. 15 [...]
15 Comentarii
oct.
- 1
- 2