Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: paste
Pe scurt despre originea pastelor (2)
Acest articol se refera la originea pastelor europene, adica la cele preparate pe baza de...
4 Comentarii
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...
2 Comentarii
Despre pastele europene (2)
Cum se gatesc pastele europene În aceasta a doua parte a articolului despre pastele europene...
10 Comentarii
Tagliatelle cu crema St. Agur
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi...
1 Comentariu
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
La masa cu stramosii – Bizantul (5)
Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea...
2 Comentarii
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...
4 Comentarii
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...
5 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic,...
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...
Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto
Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o...
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea...
2 Comentarii
Conchiglione cu crema de branza
Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
2 Comentarii
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...
8 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....
9 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...
10 Comentarii
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...
11 Comentarii
Ravioli cu sos creol si masline
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline,...
2 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...
14 Comentarii
Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...
24 Comentariu
Jurnal milanez (5)
În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi...
21 Comentariu
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...
24 Comentariu
Jurnal milanez (4)
În precedentele mele excursii, în marile sau mai micile orase europene, am facut cam de...
10 Comentarii
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...
28 Comentariu
Paste cu iaurt si dulceata
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul...
92 Comentariu
Tortelloni cu sos de vin rosu
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii,...
12 Comentarii
Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru....
6 Comentarii
Pe scurt despre gnocchi – partea 2
Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom...
4 Comentarii
Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti
Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor...
12 Comentarii
Pastele între traditie si inovatie
Recentul sondaj de opinie gazduit de acest blog, cu tema „Ce veti gati de Pasti?”,...
Tagliatelle con pesto misto
Acum cateva zile v-am prezentat o varianta de pesto mixt, care folosea mai multe tipuri...
6 Comentarii
Mancatorii de paste
Daca va numarati printre cei care prefera orase ca Viena, Frankfurt sau Zurich, este posibil...
34 Comentariu
Penne all’Alfredo
Penne all’Alfredo – preparat clasic de paste italiene Penne all’Alfredo este un preparat clasic de...
16 Comentarii
Fettuccine al limone
Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida Exista unele retete uluitor de usoare, dar...
20 Comentariu
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de...
45 Comentariu
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino – o reteta de paste simpla si rapida (max. 15...
15 Comentarii
Spaghete cu ton si mozarella
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...
11 Comentarii
Salata de paste cu peste afumat
Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin...
6 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare....
20 Comentariu
(Ki-) Life is good!
Apucandu-ma eu de gatit asiaticeste, m-am lovit de urmatorul necaz: ingredientele se gasesc greu… si...
51 Comentariu
Sarbatori fericite tuturor!
Se apropie Sfintele Pasti si as vrea sa va re-aduc in atentie un scurt articol...
14 Comentarii
Marinarea pe întelesul tuturor
Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta...
36 Comentariu
Paste picante cu bacon
Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi...
46 Comentariu
Salata de paste cu ardei murati
Aceasta salata se poate servi alaturi de carne fripta pe gratar (pui sau peste), dar...
Tipuri de paste italienesti
Cred ca un titlu mai bun ar fi fost „Tipuri de paste în stil italian”,...
5 Comentarii
Spaghete cu calmari si mazare
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va...
8 Comentarii
Chiar sunt norocos…
Nu cred ca sunt un plangacios si nici o persoana pesimista, dar ma surprind adesea...
27 Comentariu
Salata cu paste, fasole si ciuperci
Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa...
9 Comentarii
Salata cu paste, rosii si branza
Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei...
6 Comentarii
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara...
6 Comentarii
Somon cu fusilli si pesto
Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Somonul este o sursa de proteine si...
Terina cu carne si ciuperci
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna....
3 Comentarii
Lasagne al forno
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este...
6 Comentarii
Tagliatelle cu pui si sos aromat
Este o reteta usoara si foarte echilibrata ca nutrienti. Se prepara rapid si este foarte...
- 1
- 2