Pasti | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Paşti fericit în 2014!

În ultimele 2-3 săptămâni am cam rămas dator cu activitatea pe blog, cel puţin la nivelul la care vă obişnuisem. Am scuze, căci încă din luna februarie am început un nou proiect, şi anume organizarea unui spaţiu dedicat culturii culinare şi evenimentelor gastronomice.
(mai mult…)

Citeste tot

Mâncare de casă pentru Paşti!

Anul trecut, de Crăciun, am iniţiat proiectul “Gătit în casă, adus acasă”, livrând preparate tradiţionale româneşti şi din bucătăria europeană. De data aceasta, vă propun acelaşi proiect, dar conceput pentru masa de Paşti.

Ştiu că mulţi dintre dvs. apreciaţi mâncarea bună şi vă doriţi o masă de Paşti tradiţională, cu bucate gustoase pe masă, dar sunteţi prea ocupaţi, prea obosiţi, sau nu îndeajuns de îndemânatici pentru a găti totul singuri.
Vă pun la dispoziţie timpul, talentul, munca şi experienta mea şi a excelentului bucătar Costel Clipescu, oferindu-vă şansa de a comanda preparate culinare traditionale, pline de savoare, din ingrediente selecţionate cu grijă, gătite în casă şi livrate acasă.
(mai mult…)

Citeste tot

Un Pasti fericit pentru toti cititorii mei!

Se apropie Sfintele Pasti si as vrea sa va aduc in atentie un scurt articol scris in urma cu exact trei ani si care, la vremea lui, a trecut un pic mai neobservat, caci pe atunci aveam mult mai putini cititori.

Vreau sa multumesc tuturor celor care imi viziteaza blogul, care imi acorda timpul lor pretios, care imi iarta micile si marile greseli, care ma onoreaza cu comentariile lor si care formeaza un public pe care il respect si il pretuiesc. Va urez tuturor sarbatori fericite si bucate alese!

Citeste tot

Masa de Pasti

Voi fi scurt, caci astazi am musafiri. La noi in casa nu se gateste miel; sotia mea, Oana, este de parere ca mieii sunt animale prea dragute ca sa fie ucise si mancate (in aceeasi categorie “a nu se manca” intra si iezii, viteii, iepurii si caprioarele), iar eu ma conformez, mai ales ca sa-i respect dorinta, dar si pentru ca nu ma omor deloc dupa miel. In plus, este si gras si relativ nesanatos, asa ca imi este usor sa ma orientez catre alte tipuri de carne.
(mai mult…)

Citeste tot

Pastele – istorie si traditie

M-am tot gandit ce post ar fi potrivit in prima zi de Pasti. Postarea unei retete, unui articol despre vreun restaurant, sau despre cine stie ce ingredient culinar, mi s-ar fi parut neimportanta in aceasta zi a celei mai mari sarbatori a ortodoxiei. Am ales in cele din urma un material despre Pasti, care atinge doar un piculet si domeniul culinar.
(mai mult…)

Citeste tot