pastrav | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor aromate: amestecarea lor cu unt si pastrarea in congelator este una dintre cele mai eficiente si mai usor de folosit in bucatarie.
In reteta de mai jos, foarte simpla si rapida, pastravii sunt serviti cu un sos deosebit, pe baza de unt-gremolata, vin si migdale; pentru un plus de aciditate, stoarceti deasupra si o feliuta de lamaie.

(mai mult…)

Citeste tot

Pastrav cu mango

Aceasta reteta are si varianta video

Iata inca o reteta din prima transa de filmari facuta in studioul improvizat in bucataria mea.
Reteta este extrem de simpla, cu putina manopera. In plus, pasta rosie de curry, laptele de cocos si coriandrul ii ofera o aroma si un gust absolut deosebite. Este una dintre retetele la care merita sa lasati garda jos si sa nu va ganditi cate grasimi contine laptele de cocos. Mancati-o pur si simplu si veti simti ca viata este frumoasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Caviarul, o bijuterie culinară – partea 1

Termenul caviar denumeşte icrele, curăţate de ţesuturile grase şi membrane, uşor sărate cu sare ne-iodizată. Este o metodă veche de conservare, folosită pe scară largă şi astăzi.
Nu toate icrele sunt considerate caviar. Cea mai strictă definiţie a termenului se referă doar la icrele de sturioni. Aceştia sunt peşti de apă sărată, al căror areal se află în Marea Neagră şi Marea Caspică, între Europa şi Asia, dar şi pe coastele Pacificului de nord-est şi Atlanticului de sud. Sturionii trăiesc şi 100 de ani şi pot atinge 1500 kg, dar cei mai mulţi cântăresc doar 30 kg. Carnea lor, ca şi icrele, este delicioasă.
Sursa foto: www.caviarandcavuto.com
Într-o abordare mai largă, caviar sunt numite şi icrele altor varietăţi de peşti, cum sunt somonul, peştele lanternă şi tonul.
(mai mult…)

Citeste tot

Pastrav cu migdale si lapte de cocos

Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, din lapte de cocos, si cu un interesant contrast de texturi, datorat in special migdalelor crocante. Nu trebuie sa va sperie lista lunga de igrediente si cred ca v-ati obisnuit deja ca retetele indiene sa foloseasca multe condimente.

Cu toate acestea gustul si aroma sunt foarte bine echilibrate si va garantez ca reteta are sanse sa devina una dintre preferatele dvs.
(mai mult…)

Citeste tot