pastravi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pastrav cu praf de „7 arome romanesti”

Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, “7 arome romanesti”. Apropo, daca aveti vreo idee legata de cum pot fi denumite in mod mai interesant, as fi bucuros sa fiu ajutat.

Reteta este extrem de simpla si intuitiva, nefiind o surpriza pentru cei care gatesc des peste intreg. Caracteristica ei sta in plusul de aroma si gust adus de amestecul de condimente. Datorita simplitatii si rapiditatii cu care se poate prepara (puteti renunta la marinare, daca sunteti foarte grabiti), reteta este foarte potrivita pentru una dintre cinele din timpul saptamanii, cand ne dorim ceva usor si gustos, dar suntem prea obositi ca sa ne complicam cu gateli mai dificile.
(mai mult…)

Citeste tot

Caviarul, o bijuterie culinară – partea 2

Cum se identifică adevăratul caviar
De unde ştim astăzi că ni se oferă caviar rusesc, sau unul provenit de la alţi peşti decât sturionii? Specificaţiile internaţionale sunt foarte stricte. Doar icrele de sturion pot purta eticheta simplă, de caviar, fără a mai menţiona şi alte specificaţii. Icrele celorlalţi peşti pot include termenul caviar, dar se menţionează şi peştele de la care provine.
Bineînţeles, trebuie să fiţi familiarizaţi cu toate varietăţile de caviar pentru a cumpăra în deplină cunoştinţă de cauză, căci gustul lor poate fi destul de diferit.
(mai mult…)

Citeste tot