blog de Gastronomie
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute [...]
5 Comentarii
Ca sa vedeti cat de mica este lumea si cat de mult este influentata fiecare [...]
Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare [...]
3 Comentarii
O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript [...]
6 Comentarii
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai [...]
4 Comentarii
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa [...]
2 Comentarii
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]
Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de [...]
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele, [...]
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
13 Comentarii
Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de [...]
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]
7 Comentarii
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru [...]
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]
14 Comentarii
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]
Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]
10 Comentarii
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Weisswurst, in traducere “carnati albi”, sunt carnati bavarezi preparati [...]
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]
1 Comentariu
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]