patrunjel | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu iute. Cu toate acestea, bucataria din regiunea Sichuan (Szechuan) are cateva preparate care sunt daramator de iuti.

Salata aceasta face parte din categoria retetelor cu gust complex, dar intr-adevar iute. Iuteala se simte in mai multe “straturi”: ardeiul iute uscat transmite aroma sa picanta si afumata in grasimea in care se gateste, piperul de Sichuan da o iuteala blanda si “gadilicioasa”, ardeiul iute proaspat da nota de iuteala ceva mai puternica si fructata, uleiul aromat cu ardei iute vine cu o nota finala, uleioasa.
(more…)

Citeste tot

Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola

Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu ne sa stam mult timp aproape de aragaz.. Secretul gustului sau delicios sta in prepararea carnii, care trebuie sa fie rumenita si facuta exact cum va place, si in branza partial topita, care da un plus de gust. Vegetalele dau culoare preparatului si il completeaza cu nutrienti.

(more…)

Citeste tot

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre bloggerii culinari au primit produsele Delaco, actiune ce s-ar putea constitui intr-o campanie online, bine targetata catre publicul amator de gatit si, bineinteles, iubitor de mancare. De altfel, convingerea mea este ca mediul online, cel putin in domeniul culinar, este mult mai eifcient si mult mai ieftin decat televiziunea. Voi argumenta acest lucru intr-un articol viitor.

Revenind la lactatele noastre, mi-au placut trei lucruri: producatorul a luat legatura direct cu bloggerii, fara a mai apela la o agentie de publicitate (adesea acestea sunt doar un intermediar scump si incompetent), a trimis produsele fara a avea vreo pretentie ca bloggerii sa publice ceva despre ele si, in final, mi-a placut numele produsului: miez de lapte. Este o marca ce ar putea face o cariera foarte buna.

Daca tot nu m-a fortat nimeni sa scriu ceva despre miez de lapte si Delaco, m-am gandit sa fac la repezeala o reteta extrem de simpla si de usoara, dar gustoasa. Asa ca va ofer aceste “frigarui” de primavara, servite cu trei sosuri diferite.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu salsa

Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa de pranz, sau ca o cina usoara. Este plina de culoare, gustoasa si decorativa, iar legumele asigura o cantitate importanta de vitamine si antioxidanti.

(more…)

Citeste tot

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Termenul “chowder” provine probabil din limba franceza, unde “chaudière” denumeste un tip de oala folosit, in trecut, la prepararea supei si a tocanelor. Chowderul este o supa groasa, foarte satioasa, caracteristica bucatariei americane, pe baza de fructe de mare sau peste, adesea continand lapte.

(more…)

Citeste tot

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Trufele sunt o delicatesa ce transforma acest preparat simplu, ridicandu-l la un alt nivel. Savoarea trufelor este bine completata de dulceata smantanii si de aroma de caramel a brandy-ului. Este o reteta foarte simpla si care va rasplateste munca oferindu-va ceva cu adevarat deosebit.

(more…)

Citeste tot