patrunjel | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu sos de rodie

Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din plin atentia oricarui pasionat de gastronomie. Cautam de ceva vreme o ocazie sa ma re-aventurez putin in aceasta zona, iar ea mi-a fost oferita de rodia cumparata zilele acestea. Va propun o reteta foarte simpla si rapida, care pe langa gust si aroma ofera si cu un aspect deosebit.

(more…)

Citeste tot

La gatit cu Vita Cook – partea 3

Aripioare de pui marinate
Aripioare picante gatite la Vita Cook Singer
Revin cu o noua reteta gatita la Vita Cook. Este o reteta simpla, iar carnea iese aromata, delicioasa si suculenta. Nu este un aparat indispensabil, dar este extrem de util pentru anumite categorii de public, caci lucreza rapid, curat si elimina multe dintre greselile pe care le-ar putea face cei neatenti, cei comozi sau cei care sunt incepatori in ale gatitului.
(more…)

Citeste tot

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Este una dintre cele mai simple retete pe baza de paste si de aceea trebuie gatita perfect, caci eventualele mici defecte ies extrem de usor in evidenta. Sunt cel putin doua aspecte importante, de care depinde succesul retetei: textura pastelor si echilibrul gust-aroma al uleiului aromat. Urmati instructiunile de mai jos si nu veti da gres.

(more…)

Citeste tot

Crema de branza aromata cu trufe

Servita pe biscuiti crocanti, sau pe toasturi ori crutoane, aceasta crema este o gustare deosebit de rafinata, delicioasa si aromata. M-am gandit ca nu v-ar strica o reteta foarte simpla, dar care va usureaza viata atunci cand va vin la masa prietenii, ori familia.

Poate fi pregatita in avans si este excelenta pentru a va intampina musafirii. Le puteti astfel da ceva de rontait pana sunteti gata cu celelalte preparate.
(more…)

Citeste tot

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. Nu urmez nicio dieta sau regim, se incadreaza pur si simplu in ideea mea de cum trebuie sa fie un mod de hranire echilibrat. Va prezint deci o reteta rapida si simpla. Poate fi mancata ca pranz usor, satios si hranitor; serviti pastele alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu si sec.

(more…)

Citeste tot

7 arome româneşti – amestec de tip pastă

În articolul anterior am descris considerentele pe baza cărora am abordat crearea unui amestec de condimente folositor în bucătăria românească, aşa că nu voi mai reveni la ele.
Bineînţeles, spre deosebire de amestecurile de condimente de tip pudră, care folosesc ingrediente uscate (boabe, seminţe, frunze uscate etc.), amestecurile de tip pastă sunt orientate şi spre condimente vegetale proaspete, care să ofere combinaţiei „umezeala” necesară legării ingredientelor.
(more…)

Citeste tot

7 arome româneşti – amestec de tip pudră

Am reuşit să găsesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee mai veche a mea, aceea de a găsi „formula” unui amestec de arome (asezonatori) care ar putea fi folosit în bucătăria românească. Este o sarcina grea, căci majoritatea românilor sunt foarte reticenţi când este vorba de mirodenii, verdeţuri aromate şi condimente. Mulţi asimilează asezonatorii doar cu piperul şi sarea, nefăcând nicio legătură între asezonare şi efectul de îmbogăţire a gustului, aromei, culorii şi texturii unui preparat.
(more…)

Citeste tot

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella spaniola, dar numele ei pare a proveni de la “jambon à la ya” (“jambon” inseamna “sunca” in franceza, iar “ya” inseamna “orez “ in creola). Jambalaya este o mancare plina de gust, satioasa, care se serveste inclusiv la mesele festive.

(more…)

Citeste tot