Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: patrunjel
Castraveti cu crema de branza picanta
Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
3 Comentarii
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...
4 Comentarii
Peste in crusta crocanta de cascaval
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc...
8 Comentarii
Pate de ficat cu trufe
Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat...
6 Comentarii
Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto
Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...
4 Comentarii
Pui cu crusta de migdale si sos de portocale
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de...
8 Comentarii
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...
4 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...
2 Comentarii
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...
6 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Pui aplatizat la cuptor
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....
5 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...
8 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Scoici Saint Jacques in sos de vin
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...
2 Comentarii
Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos
Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...
6 Comentarii
Pui de caracatita in vin rosu
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...
3 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....
9 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...
4 Comentarii
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...
4 Comentarii
Tajin de pui
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de...
16 Comentarii
Calmari la gratar
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...
17 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...
9 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...
20 Comentariu
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...
9 Comentarii
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...
10 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...
4 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...
10 Comentarii
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...
8 Comentarii
Graten de midii cu pesto
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...
6 Comentarii
Dorada la gratar cu salmoriglio
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...
8 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...
13 Comentarii
Salata de pui cu cuscus
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...
2 Comentarii
Unt-gremolata
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...
14 Comentarii
Pui Kiev
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...
21 Comentariu
Pastrav cu unt-gremolata
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...
17 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...
17 Comentarii
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a...
14 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele...
41 Comentariu
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...
16 Comentarii
Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola
Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu...
29 Comentariu
Salata de paste cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele...
5 Comentarii
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...
8 Comentarii
Spaghete cu creveti si bacon
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Contrastul...
12 Comentarii
Creveti cu salsa
Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa...
6 Comentarii
Chowder cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...
14 Comentarii
Salata de orez cu pui si struguri
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...
4 Comentarii
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...
8 Comentarii
Kebab cu lamaie
Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570...
4 Comentarii
Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...
14 Comentarii