Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: patrunjel

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...

3 Comentarii

Novac cu sos picant si legume

Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...

2 Comentarii

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...

4 Comentarii

Peste in crusta crocanta de cascaval

Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc...

8 Comentarii

Pate de ficat cu trufe

Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat...

6 Comentarii

Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto

Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...

Pasta picanta de ton cu ceapa verde

Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...

4 Comentarii

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de...

8 Comentarii

Somon cu salata asiatica

Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...

4 Comentarii

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...

2 Comentarii

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...

6 Comentarii

Peste cu orez si sos picant

Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...

11 Comentarii

Pui aplatizat la cuptor

Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....

5 Comentarii

Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur

Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...

Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii

Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...

8 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...

8 Comentarii

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...

2 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...

2 Comentarii

Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos

Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...

6 Comentarii

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...

3 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....

9 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...

4 Comentarii

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...

4 Comentarii

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de...

16 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...

17 Comentarii

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...

9 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...

20 Comentariu

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...

9 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...

10 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...

12 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...

4 Comentarii

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...

10 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...

8 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...

6 Comentarii

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...

8 Comentarii

Salmoriglio

Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...

13 Comentarii

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...

2 Comentarii

Unt-gremolata

Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...

14 Comentarii

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...

21 Comentariu

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)

În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...

17 Comentarii

Salata de muguri de fasole

Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...

16 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a...

14 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele...

41 Comentariu

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...

16 Comentarii

Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola

Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu...

29 Comentariu

Salata de paste cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele...

5 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

Spaghete cu creveti si bacon

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Contrastul...

12 Comentarii

Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

19 Comentarii

Creveti cu salsa

Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa...

6 Comentarii

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...

14 Comentarii

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Trufele sunt o...

10 Comentarii

Porc cu spaghete si sos de smantana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta clasica...

4 Comentarii

Salata de orez cu pui si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...

4 Comentarii

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...

8 Comentarii

Rata cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pieptul de rata...

4 Comentarii

Salata de paste cu ton si fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pastele, inclusiv cele...

5 Comentarii

Kebab cu lamaie

Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570...

4 Comentarii

Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...

14 Comentarii