patrunjel | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc cu sos Roquefort

Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos si gustos. Sunt un mare amator de branzeturi fine, asa ca l-am cumparat imediat. Costa doar vreo 7 lei, ceea ce nu mi-a facut vreo gaura in buget; aveam deja o idee cum sa-l folosesc si, in final, s-a dovedit un produs foarte folositor.
Sos de branza Roquefort
(more…)

Citeste tot

Curry de pui

Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa ca, potrivindu-l dupa gustul meu, am adaugat putin ardei iute. Nu este obligatoriu sa faceti la fel, dar luati-va precautiunea de a gusta mai intai sosul si de al adapta gustului dvs.
Curry la borcan
(more…)

Citeste tot

Salata de castraveti cu smantana

Salata de castraveti cu smantana
Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta este o varianta scandinava, foarte populara, in special in Suedia. Desi provine dintr-un climat rece, reteta este racoroasa, buna pe timp de vara. Cei care isi pazesc silueta cu grija, pot inlocui smantana cu un iaurt, mai sarac in grasimi.
(more…)

Citeste tot

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde thailandez. Am cumparat-o de la Carrefour, magazinul din Piata Unirii (Bucuresti), de la sectiunea produselor exotice, aflata la etajul 1 al magazinului. Este o cutie ce contine ingredientele unui preparat foarte aromat si picant. Exista instructiuni de folosire pe spatele cutiei: practic, se prajeste carne (la alegerea dvs.: pui, porc, vita, peste etc.), se adauga (sau nu) ceva legume si taitei, sau orez fiert, si se combina cu amestecul din cutie.

(more…)

Citeste tot

Somon cu sambal oelek

Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei iuti, sare si alte condimente. Daca nu aveti timp, sau chef, sa va preparati singuri pasta de sambal oelek, si daca nici nu o gasiti pe piata (se gaseste uneori la Mega Image si Carrefour) puteti folosi orice sos disponibil cu gust picant, sau dulce-iute, sau dulce-acrisor, dupa preferinta dvs.

Kecap manis este un sos de soia indonezian, gros si dulce (se gaseste in Carrefour); poate fi inlocuit cu un amestec de sos de soia obisnuit cu miere sau zahar.
(more…)

Citeste tot

Salata siciliana

Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu 1-2 ore inainte de a se servi. Reteta originala foloseste fileuri de ansoa, dar eu am preferat sproturile afumate, pentru ca au gust mai fin si o minunata aroma de afumat care se potriveste cu cea a ardeilor copti.

(more…)

Citeste tot