Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: patrunjel

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella...

11 Comentarii

Dorada cu sos de rodie

Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe...

13 Comentarii

Gamberi fritti in padella

Aceasta reteta are si varianta video Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate...

22 Comentariu

Avgolemono

Avgolemono – o supa a la grec Avgolemono este una dintre supele preferate ale grecilor....

17 Comentarii

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe...

7 Comentarii

Orez cu legume si omleta

Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp...

14 Comentarii

Omleta cu orez

Va prezint o mica inovatie, preparata chiar in ultima zi cand am putut gati, caci,...

12 Comentarii

Somon cu salsa de oua

Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai...

6 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter,...

12 Comentarii

Salata de andive cu nuci si curmale uscate

Este o reteta destul de surprinzatoare, care asociaza gustul usor amarui al andivelor cu dulceata...

12 Comentarii

Terina de peste

Iata o alta retea gatita de mine impreuna cu Costel Clipescu, bucatarul de la restaurantul...

13 Comentarii

Clatite Peperoni

Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai...

39 Comentariu

Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi

Ouale umplute sunt o delicatesa apreciata de toti romanii. Se servesc atat la ocazii speciale,...

27 Comentariu

Update la patrunjelul din piata vs cel din supermarket

Vesti noi în legatura cu articolul postat acum cateva zile. Aseara a decedat patrunjelul cumparat...

20 Comentariu

Rendang Daging – Curry de vita

Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita...

22 Comentariu

Patrunjelul din piata vs cel din supermarket

Am facut o comparatie, fara voia mea. Am cumparat acum 5 zile, din piata, 2...

13 Comentarii

Sarmale in foi de varza acra

Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din...

27 Comentariu

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la...

7 Comentarii

Salata de paste cu ardei murati

Aceasta salata se poate servi alaturi de carne fripta pe gratar (pui sau peste), dar...

Risotto cu mazare si fasole

Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa,...

4 Comentarii

Spaghete cu calmari si mazare

In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va...

8 Comentarii

Orez cu fructe de mare si dip condimentat

Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul...

2 Comentarii

Salata romaneasca de vinete

Salata de Vinete – Reteta romaneasca Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este...

25 Comentariu

Vita cu spaghete si sos de branza

Reteta este simpla si rapida, dar pentru o reusita completa trebuie ca instructiunile de preparare...

31 Comentariu

Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti

Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt...

Supa iute-acrisoara de creveti

Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este...

4 Comentarii

Supa cu orez

Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere...

2 Comentarii

Tsukune

Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc...

2 Comentarii

Pilaf de pui

Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in...

2 Comentarii

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai...

20 Comentariu

Tigrul care plange

Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele...

6 Comentarii

Pastitsada

Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete...

Salata rece de creveti cu taitei

Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte...

4 Comentarii

Creveti cu sos nuoc cham

“Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de...

4 Comentarii

Pui tunisian cu orez

Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este...

5 Comentarii

Salata picanta de pui cu orez si morcovi

Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez...

2 Comentarii

Risotto alla milanese

Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este...

17 Comentarii

Salata cu peste afumat, masline, capere si orez

Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile...

2 Comentarii

Pui umplut cu fructe si fistic

Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...

8 Comentarii

Somon cu orez si legume

Foile de hartie de orez sunt doar optionale. Ele servesc doar ca decor si suport...

Sos Chermoula

Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa...

2 Comentarii

Somon cu crusta de verdeturi aromate

Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si...

1 Comentariu

Porc cu sos Roquefort

Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos...

Curry de pui

Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa...

3 Comentarii

Salata de castraveti cu smantana

Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta...

2 Comentarii

Terina cu carne si ciuperci

In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna....

3 Comentarii

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde...

3 Comentarii

Curry de porc cu cartofi dulci

Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli,...

4 Comentarii

Somon cu sambal oelek

Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei...

5 Comentarii

Tagliatelle cu pui si sos aromat

Este o reteta usoara si foarte echilibrata ca nutrienti. Se prepara rapid si este foarte...

Salata siciliana

Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu...

6 Comentarii

Noua savoare a bucatariei irlandeze

Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult...

Farfalle cu creveti

  Farfalle sunt paste de dimensiuni mici, in forma de fluture (sau papion). Reteta se...

2 Comentarii

Vita Stroganoff cu tarhon si nucsoara

Numit dupa un diplomat rus, contele Paul Stroganov (secolul al XIX-lea), acest fel de mancare...

Creveti crocanti cu susan

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si...

4 Comentarii

Biryani de pui

Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu...

12 Comentarii

Aripioare de pui marinate

Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se...

10 Comentarii

Spaghete cu telina si sos de rosii

Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida,...

4 Comentarii

Creveti cu lapte de cocos

Creveti cu lapte de cosos – Reteta Creveti cu lapte de cocos este o mancare...

2 Comentarii