patrunjel | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un singur vas, facand parte din categoria numita “one pot”. Puteti folosi fie o cratita potrivita ca dimensiune, fie o caserola rezistenta.

Preparatul este satios si destul de robust, echilibrat ca nutrienti. Proteinele din carne si branza sunt alaturate unei mari cantitati de legume diferite, frumos colorate. Este o mancare rustica si simpla, dar plina de gust.
(more…)

Citeste tot

Gnocchi cu chorizo si branzeturi

Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: crema de branza, mascarpone si cascaval. Acestea, aromatizate cu nucsoara, piper si patrunjel, au compus un sos delicios pentru gnocchi, ardei si carnati chorizo, ca sa formeze un preparat robust, plin de gust, potrivit ca prim fel al unei mese de pranz, sau ca cina satioasa. Puteti alatura preparatului un pahar de vin alb, sec si rece.

(more…)

Citeste tot

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta extrem de simpla gustare este foarte pe placul meu: se face repede, nu implica “manopera” multa, nu implica tratament termic, iar gustul si aromele sunt extrem de placute, mai ales daca folositi ingrediente de buna calitate.

Rosiile suculente se potrivesc foarte bine cu branzeturile si ierburile, usturoiul si coaja rasa de lamaie vin cu accente savuroase de aroma si gust, iar uleiul de masline extra virgin desavarseste acest intreg delicios.
(more…)

Citeste tot

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele. Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, atat sarate cat si dulci, iar unele dintre retete sunt interesante.

(more…)

Citeste tot

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de gustoasa si simplu de preparat. Mi se cer uneori retete de post si cu acest preparat pot sa satisfac si astfel de cereri, asa ca, mai ales in aceasta perioada, vi-l recomand cu caldura.

(more…)

Citeste tot

Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto

Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o alta in care la baza sosului sta crema “Ceva fin cremos”, ambele de la Delaco.
“Ceva fin cremos” este o pasta onctuoasa, cu aspect placut si suprafata matasoasa si lucioasa. Desi contine doar 12,5% grasimi, sepreteaza excelent la gatit. Spre surprinderea mea am reusit sa mijotez (fierbere molcoma) sosul circa 10 minute, fara ca acesta sa se branzeasca.

Crema de branza “Ceva fin cremos” este versatila: negatita, ca atare sau amestecata cu mirodenii, ierburi aromate ori alte ingrediente, sau gatita poate fi folosita atat la prepararea deserturilor cat si a preparatelor sarate.
(more…)

Citeste tot

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani unul dintre preparatele asociate intregii culturi spaniole. Cei care doresc sa afle cateva detalii despre istoria si insemnatatea acestui simbol culinar spaniol, pot accesa acest link.

(more…)

Citeste tot