Paul Bocusse | Retetele lui Radu - Gastronomie:

O lectie de scoala franceza

Vizionati filmuletele de mai jos, fiecare dintre ele are doar 8-9 minute. Este o privire scurta, aruncata in „culisele” unui restaurant notat cu 3 stele Michelin, condus de marele Paul Bocusse. Va recomand mai ales cel de-al treilea filmulet, unde se pune un accent mai mare pe bucatarie in sine.
(mai mult…)

Citeste tot

Mangez-vous français? (4)

Marea gastronomie franceză
Secolul al XVIII-lea a fost începutul perioadei de dezvoltare şi codificare a gastronomiei franceze, dusă la capăt în special de patru dintre cei mai mari bucătari şi gastronomi ai Franţei: Jean Anselme Brillat-Savarin (1755 – 1876) care a lucrat 25 de ani la „Fiziologia gustului”, Antonin Careme (1784-1833) care a scris volume despre conceperea meniurilor, George Auguste Escoffier, privit ca „împărat al bucătăriilor lumii”, titlu conferit de împăratul german Wilhelm al II-lea, şi Prosper Montagné (1865-1948), autorul celebrului „Larousse Gastronomique”.
(mai mult…)

Citeste tot