penne | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Penne all’Alfredo

Iata din nou o reteta italieneasca extrem de simpla, originara, se pare, din regiunea Romei. Cu adevarat delicioasa, reteta alatura pastele sosului Alfredo, acesta combinand unt, smantana si branza, aromatizate de obicei cu nucsoara.

De obicei se folosesc paste lungi, ca fettuccine, dar sosul adera bine si la cele scurte, cum sunt penne-le si va garantez ca nu veti fi dezamagiti.
(mai mult…)

Citeste tot

Tipuri de paste italieneşti

Cred că un titlu mai bun ar fi fost „Tipuri de paste în stil italian”, căci astăzi astfel de paste se fabrică în lumea întreagă, chiar de către ţări care nu au o tradiţie deosebită în acest domeniu. Pastele italieneşti sunt, totuşi, cele mai bune. Se găsesc peste tot, au cel mai bun raport preţ-calitate şi nu te dezamăgesc niciodată.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata cu paste, fasole si ciuperci

Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa manance ceva mai deosebit si gustos. Salata este rapida, usor de preparat, iar calitatea ei consta in modul de combinare al aromelor. Rezultatul final este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. Salata se poate servi ca gustare, dar este indeajuns de consistenta ca sa se serveasca si ca fel principal.

(mai mult…)

Citeste tot

Cum se gatesc corect pastele de grau

Paste cu ou
Imi plac pastele foarte mult, desi ani de zile au avut o „presa” proasta, acuzate fiind ca ingrasa.
Nimic mai neadevarat! Nu contin nici pic de grasime, ceea ce ne ingrasa sunt sosurile cu care le servim. Cand gatesc paste, cumpar mereu paste produse de Barilla. Se gasesc in orice supermarket, instructiunile de pe ambalaj sunt in general corecte si usor de urmarit si au gust exceptional. Sunt, ce-i drept, un pic mai scumpe, dar, cum ne-am obisnuit deja, calitatea se plateste.
(mai mult…)

Citeste tot