Serile de vineri “La mansardă”, în strada Paris, la numărul 7A, unde se află elegantul sediu din Bucureşti al Cramelor Halewood, continuă, pe data de 22 martie, la orele 19:00, cu o seară franceză: “Mangez-vous français?”. Sper ca mulţi dintre dvs. să răspundeţi afirmativ şi să vă număraţi printre oaspeţii mei.
(more…)
persillade | Retetele lui Radu - Gastronomie:
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, excelente pentru asezonarea carnii, legumelor, orezului si pastelor. In aceasta reteta am folosit persillade, o varianta pe baza de patrunjel si flori de levantica uscate, foarte parfumata.
(more…)
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curând despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade ceva mai complex, aşa că acest articol nu ar trebui să fie vreo surpriză pentru dvs.; este doar un prilej pentru mine de a demonstra încă o dată cât de „întrepătrunse” sunt culturile culinare ale diferitelor ţări, aproape ca rotiţele unui mecanism de ceasornic. Este de ajuns ca una să se rotească în oricare sens, pentru a pune în mişcare alte zeci sau sute de rotiţe.
(more…)