blog de Gastronomie
Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate [...]
4 Comentarii
Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si [...]
Balik Pazari – Piata de peste Istoria spune ca turcii otomani au aparut în Asia [...]
2 Comentarii
Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu [...]
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]
Generalitati despre cum se gateste pestele Gatitul pestelui poate parea intimidant la început, caci carnea [...]
Cum se alege si cum se pastreaza pestele Unele tipuri de peste sunt scumpe. De [...]
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina, [...]
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut [...]
Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie [...]
8 Comentarii
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece [...]
6 Comentarii
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]
Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris, [...]
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua [...]
7 Comentarii
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]
Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca [...]
11 Comentarii
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]
Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat [...]
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
12 Comentarii
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos, [...]
17 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un [...]
10 Comentarii
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un [...]
9 Comentarii
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta de fata [...]
In cadrul “peregrinarilor” virtuale pe mapamondul culinar, va prezint astazi o fotografie plina de culoare [...]
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor [...]
Imaginea de mai jos prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci [...]
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate [...]
Peste la cuptor – reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu [...]
Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las [...]
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar [...]
Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]
Este prima data cand vad ton negru pe piata noastra si, in general, este prima [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust [...]
Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul, [...]
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]