Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: peste
Mic concediu Sicilian (2)
Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (3)
Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si...
Între Occident si Orient – scurt sejur la Istanbul (3)
Balik Pazari – Piata de peste Istoria spune ca turcii otomani au aparut în Asia...
2 Comentarii
Escala în Caraibe
Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...
Pe scurt despre peste (2)
Generalitati despre cum se gateste pestele Gatitul pestelui poate parea intimidant la început, caci carnea...
4 Comentarii
Pe scurt despre peste (1)
Cum se alege si cum se pastreaza pestele Unele tipuri de peste sunt scumpe. De...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (6)
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...
2 Comentarii
Somon si creveti cu sos de calmari
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...
2 Comentarii
Ton la gratar cu sos de unt, capere si lamaie
Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (1)
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor...
4 Comentarii
Somon cu sos de iaurt si menta
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...
6 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Vineri “la Mansarda”: Fructe de mare – 12 aprilie 2013
Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris,...
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...
2 Comentarii
Pe scurt despre bagoong si patis
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...
7 Comentarii
Peste cu fenicul si schinduf
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii...
2 Comentarii
Rapid, delicios si sanatos
Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca...
11 Comentarii
Fotografii de pe papamond (38)
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi...
2 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...
6 Comentarii
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
Fotografii de pe papamond (35)
Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat...
6 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
Ton tropical
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...
17 Comentarii
Pastrav cu unt-gremolata
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...
17 Comentarii
Lup-de-mare cu sos de mango
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un...
10 Comentarii
Dorada cu sos de citrice
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...
9 Comentarii
Jurnal milanez (3)
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala...
23 Comentariu
Fotografii de pe papamond (10)
In cadrul “peregrinarilor” virtuale pe mapamondul culinar, va prezint astazi o fotografie plina de culoare...
6 Comentarii
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (3)
Imaginea de mai jos prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci...
Peste cu vinegreta si capere
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...
6 Comentarii
Peste la cuptor cu capere si ierburi
Peste la cuptor – Reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu...
6 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...
12 Comentarii
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...
12 Comentarii
Ton negru cu citrice si coriandru
Este prima data cand vad ton negru pe piata noastra si, in general, este prima...
34 Comentariu
La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)
Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul,...
4 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si...
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...
8 Comentarii
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...
4 Comentarii
Omul care împute locul – partea 4
Acest material este dedicat tuturor celor cu care am avut în ultimii doi ani diverse...
80 Comentariu
Dorada cu fenicul
Iarna in Bucuresti este un anotimp trist si murdar; ma face constant sa-mi doresc sa...
6 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....
9 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 6
Peste cu curry Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, un cuptor a carui...
28 Comentariu
Spaghete cu ton si mozarella
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...
11 Comentarii
Caras cu lamaie si usturoi
Marturisesc ca am gatit rareori pesti intregi; am fost o persoana dedicata fileurilor, cu sau...
10 Comentarii
Saveur Faire 5: Bucatarie jamaicana
Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati...
10 Comentarii
Ce categorie de preparate preferati sa gatiti?
Ehei, greu cu preferintele astea… Acest sondaj de opinie a ramas cel mai mult timp...
12 Comentarii
Lisabona la rece
V-am promis ca voi reveni asupra scurtei (din pacate) calatorii la Lisabona, dupa ce amintirile...
23 Comentariu
Ce sunt fructele de mare?
Acest termen a început sa fie folosit pe scara larga si la noi abia în...
65 Comentariu
Amok trei – Curry de peste cambodgian
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul „amoc” este definit ca...
21 Comentariu
Terina de peste
Iata o alta retea gatita de mine impreuna cu Costel Clipescu, bucatarul de la restaurantul...
13 Comentarii
Posarea pe întelesul tuturor
Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte,...
6 Comentarii
Chiar sunt norocos…
Nu cred ca sunt un plangacios si nici o persoana pesimista, dar ma surprind adesea...
27 Comentariu
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2
Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si...
4 Comentarii
Saengsongui – Peste fript cu susan
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav...
2 Comentarii
- 1
- 2