Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: peste

Mic concediu Sicilian (2)

Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (3)

Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si...

Între Occident si Orient – scurt sejur la Istanbul (3)

Balik Pazari – Piata de peste Istoria spune ca turcii otomani au aparut în Asia...

2 Comentarii

Escala în Caraibe

Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...

Salau cu tagliatelle si ciuperci

Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...

File de salau cu gremolata mentolata

Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...

Pe scurt despre peste (2)

Generalitati despre cum se gateste pestele Gatitul pestelui poate parea intimidant la început, caci carnea...

4 Comentarii

Pe scurt despre peste (1)

Cum se alege si cum se pastreaza pestele Unele tipuri de peste sunt scumpe. De...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (6)

Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...

2 Comentarii

Somon si creveti cu sos de calmari

Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...

2 Comentarii

Ton la gratar cu sos de unt, capere si lamaie

Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie...

8 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (1)

De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor...

4 Comentarii

Somon cu sos de iaurt si menta

Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...

6 Comentarii

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...

Novac cu sos picant si legume

Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...

2 Comentarii

Vineri “la Mansarda”: Fructe de mare – 12 aprilie 2013

Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris,...

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...

2 Comentarii

Pe scurt despre bagoong si patis

“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...

7 Comentarii

Peste cu fenicul si schinduf

Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii...

2 Comentarii

Rapid, delicios si sanatos

Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca...

11 Comentarii

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi...

2 Comentarii

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...

6 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Fotografii de pe papamond (35)

Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat...

6 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...

12 Comentarii

Ton tropical

Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...

17 Comentarii

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

Lup-de-mare cu sos de mango

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un...

10 Comentarii

Dorada cu sos de citrice

Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...

9 Comentarii

Jurnal milanez (3)

Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala...

23 Comentariu

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta de fata...

61 Comentariu

Fotografii de pe papamond (10)

In cadrul “peregrinarilor” virtuale pe mapamondul culinar, va prezint astazi o fotografie plina de culoare...

6 Comentarii

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (3)

Imaginea de mai jos prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci...

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...

6 Comentarii

Peste la cuptor cu capere si ierburi

Peste la cuptor – Reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu...

6 Comentarii

Tajin de peste

Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las...

9 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...

12 Comentarii

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...

12 Comentarii

Dorada cu lapte de cocos

Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de...

4 Comentarii

Ton negru cu citrice si coriandru

Este prima data cand vad ton negru pe piata noastra si, in general, este prima...

34 Comentariu

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust...

26 Comentariu

La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul,...

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)

Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si...

8 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...

8 Comentarii

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...

4 Comentarii

Omul care împute locul – partea 4

Acest material este dedicat tuturor celor cu care am avut în ultimii doi ani diverse...

80 Comentariu

Dorada cu fenicul

Iarna in Bucuresti este un anotimp trist si murdar; ma face constant sa-mi doresc sa...

6 Comentarii

Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie

Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....

9 Comentarii

La gatit cu Vita Cook – partea 6

Peste cu curry Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, un cuptor a carui...

28 Comentariu

Spaghete cu ton si mozarella

Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...

11 Comentarii

Pastrav cu mango

Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari...

15 Comentarii

Caras cu lamaie si usturoi

Marturisesc ca am gatit rareori pesti intregi; am fost o persoana dedicata fileurilor, cu sau...

10 Comentarii

Saveur Faire 5: Bucatarie jamaicana

Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati...

10 Comentarii

Ce categorie de preparate preferati sa gatiti?

Ehei, greu cu preferintele astea… Acest sondaj de opinie a ramas cel mai mult timp...

12 Comentarii

Lisabona la rece

V-am promis ca voi reveni asupra scurtei (din pacate) calatorii la Lisabona, dupa ce amintirile...

23 Comentariu

Ce sunt fructele de mare?

Acest termen a început sa fie folosit pe scara larga si la noi abia în...

65 Comentariu

Amok trei – Curry de peste cambodgian

Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul „amoc” este definit ca...

21 Comentariu

Terina de peste

Iata o alta retea gatita de mine impreuna cu Costel Clipescu, bucatarul de la restaurantul...

13 Comentarii

Posarea pe întelesul tuturor

Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte,...

6 Comentarii

Chiar sunt norocos…

Nu cred ca sunt un plangacios si nici o persoana pesimista, dar ma surprind adesea...

27 Comentariu

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 2

Cu toate influentele, bucataria cambodgiana este diferita fata de cea din tarile vecine, Thailanda si...

4 Comentarii

Saengsongui – Peste fript cu susan

Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav...

2 Comentarii