pesto | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc a fi delicioase, cu conditia sa folositi ingrediente de buna calitate. Am servit aceasta gustare la GUXT, la un eveniment privat, alaturi de un pahar cu vin rose bine racit, si pot sa spun ca m-a ajutat sa-mi fac cativa prieteni in plus.
Mici gustari mediteraneene
(mai mult…)

Citeste tot

Farfalle cu creveti si pesto de menta

Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto (de busuioc si menta, mai ales, ingrosate cu migdale, fistic si seminte de pin) sunt una dintre specialitatile nelipsite din restaurantele care ofera mancare traditionala siciliana.
Totul se gateste usor si rapid, iar preparatul este cu adevarat gustos.
Farfalle cu creveti si pesto de menta
(mai mult…)

Citeste tot

Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de savoare. Marturisesc ca imi plac mult pastele, si proaspete si uscate, pentru ca se gatesc repede si usor si se potrivesc aproape cu orice. Reteta aceasta ofera un interesant contrast de texturi (pastele fragede-al dente / baconul crocant) si de gusturi (pastele neutre / pesto delicat / bacon puternic, sarat si afumat).

De gatit ca pranz usor, alaturi de un pahar cu vinul alb preferat de dvs. (eu as incerca un Sauvignon Blanc, bine racit), sau ca cina satioasa, alaturi de un rose sec.
(mai mult…)

Citeste tot

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu. Iata, in avanpremiera, un alt preparat care, nu ne indoim, va avea succes.
Reteta este simpla si rapida, asa cum trebuie sa fie la un restaurant care nu-si lasa clientii sa astepte, si delicioasa, plina de gust si de aroma. Pesto-ul preparat pe loc si uleiul de masline extra virgin de buna calitate completeaza pestele gatit perefect, fraged si echilibrat condimentat.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Cină lejeră cu şi pe… canapele”, martie 2013

Serile de vineri „La Mansardă”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat săptămâna trecută evenimentul culinar dedicat canapelelor.

Au fost prezenţi 20 de oaspeţi, şi am avut parte de două premieri: prima a fost sărbătorirea, ]n mansardă, a primei zile de naştere, cea a lui Valentin, iar cea de-a doua a consemnat prima participare la aceste evenimente a unor cetăţeni străini: Laura din Peru şi Rosi din Spania.

(mai mult…)

Citeste tot

Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto

Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de soare si de cer albastru. M-am hotarat sa ma rasfat cu un pahar de Byzantium Rosso di Valachia 2011, de la Cramele Halewood, un asamblaj foarte reusit de Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet Sauvignon, la care am adaugat cateva bruschetta, in care am incercat sa „prind” aromele Mediteranei; le-am adaugat un delicios topping de sos pesto, prosciutto si rosii.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 4
1 2 3 4