Pierre Jean-Baptiste Legrand d’Aussy | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe urmele pastei de muştar (3)

Continuăm astăzi istorie concisă a pastei de muştar şi ne vom referi, pe scurt, la epoca modernă, perioadă în care pasta de muştar începe să se fabrice industrial şi să se diversifice.

Epoca modernă
Se consideră că istoria modernă a muştarului începe când doi orăşeni, Maurice Grey şi Antoine Poupon, au fondat o companie, folosind reţeta lui Grey şi banii lui Poupon. Prăvălia lor originală încă există în Dijon. Am găsit însă date care atestă încă din 1747 existenţa, la Paris, a unei companii numită Maille (vezi mai jos). Se pare că Benjamin Franklin a adus pasta de muştar în SUA la întoarcerea sa de la Paris, în 1758.
(more…)

Citeste tot

Pe urmele pastei de muştar (2)

Continuăm astăzi cu istorie concisă a pastei de muştar şi vom povesti, pe scurt, despre lucrurile semnificative petrecute în Evul Mediu şi despre modul în care europenii de atunci foloseau acest condiment.

Evul Mediu
Încă din secolul al IX-lea, mânăstirile din Franţa obţineau un profit frumuşel din vânzările de pastă de muştar. În secolul următor, călugării de la St. Germain des Près, din Paris, au început propria lor producţie, valorificând cunoştinţele rămase de la romani.
(more…)

Citeste tot