pilav | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Pilaful este un preparat de origine persana, dar care a fost preluat in multe alte tari. Turcii au fost cei care l-au preluat si l-au adus in Balcani. Termenul pilaf provine chiar din limba turca (pilav), preluat fiind de turci din persana (pilaw), o derivatie a termenului originar din sanscrita (pulaka). Exista multe tipuri de pilaf si modalitati de a-l prepara, aproape fiecare tara in care a fost preluat putandu-se lauda cu propriile variante.
Pilaf cu pui si mirodenii
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele pilafului

Pilaful a intrat cu mare succes şi în bucătăria noastră unde se prepară în destul de multe variante. Cred că toată lumea ştie că pilaf-ul este unul dintre preparatele pe care le datorăm bucătăriei turce, dar povestea sa are dimensiuni nebănuite.
(mai mult…)

Citeste tot