Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: piper alb

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]

2 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea [...]

4 Comentarii

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]

3 Comentarii

Bumbu dasar merah – Bumbu rosu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]

Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]

Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine

In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]

2 Comentarii

Bumbu dasar putih – Bumbu alb

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]

4 Comentarii

Cucur udang – “Prajele” de creveti

Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]

8 Comentarii

Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia

Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]

2 Comentarii

Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse

Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]

4 Comentarii

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]

Supa cu coltunasi wonton

Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]

2 Comentarii

Supa de usturoi cu masline

Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]

13 Comentarii

Knackwurst

Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este [...]

2 Comentarii

Porc cu coulis de capsuni si piure de telina

Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati [...]

2 Comentarii

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]

4 Comentarii

Graten de cartofi cu trei feluri de branza

Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru [...]

2 Comentarii

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]

2 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]

2 Comentarii

Carnati în stil Bockwurst

Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]

10 Comentarii

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]

2 Comentarii

Carnati proaspeti, in stil Weisswurst

Aceasta reteta are si varianta video. Weisswurst, in traducere “carnati albi”, sunt carnati bavarezi preparati [...]

2 Comentarii

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]

2 Comentarii

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]

5 Comentarii

Pui cu cinci arome

“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]

8 Comentarii

Pate de ficat cu trufe

Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat [...]

6 Comentarii

Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto

Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o [...]

Conchiglione cu crema de branza

Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]

2 Comentarii

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]

7 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]

8 Comentarii

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]

4 Comentarii

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]

2 Comentarii

Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant

Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de [...]

7 Comentarii

Supa de pui cu ou

Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]

11 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]

12 Comentarii

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]

10 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]

7 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]

15 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si [...]

6 Comentarii

Ravioli cu sos de smantana si trufe

Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina [...]

14 Comentarii

Creveti cu bacon si salata de iaurt

Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne [...]

36 Comentariu

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]

10 Comentarii

Somon cu sparanghel si sos de unt

Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat [...]

10 Comentarii