Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: piper alb
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Piept de pui cu sos de tarhon
Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea...
4 Comentarii
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”....
3 Comentarii
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”....
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”....
Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un...
2 Comentarii
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”....
2 Comentarii
Pe scurt despre bumbu
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în...
4 Comentarii
Cucur udang – “Prajele” de creveti
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut,...
8 Comentarii
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat...
2 Comentarii
Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita...
4 Comentarii
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul...
Supa cu coltunasi wonton
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si...
2 Comentarii
Supa de usturoi cu masline
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul....
13 Comentarii
Knackwurst
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este...
2 Comentarii
Porc cu coulis de capsuni si piure de telina
Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati...
2 Comentarii
Graten de paste cu branza si piper roz
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine...
4 Comentarii
Graten de cartofi cu trei feluri de branza
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru...
2 Comentarii
Crema de branza cu castravete, marar si chimen
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar...
2 Comentarii
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...
2 Comentarii
Carnati în stil Bockwurst
Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu...
10 Comentarii
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...
2 Comentarii
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...
5 Comentarii
Pui cu cinci arome
„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Pate de ficat cu trufe
Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat...
6 Comentarii
Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto
Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...
Conchiglione cu crema de branza
Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
2 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...
4 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de...
7 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...
11 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...
10 Comentarii
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe
Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si...
6 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...
14 Comentarii
Creveti cu bacon si salata de iaurt
Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne...
36 Comentariu
Creveti cu sos de seminte de pin
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...
10 Comentarii
Somon cu sparanghel si sos de unt
Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat...
10 Comentarii
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...
13 Comentarii
Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru....
6 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Peste cu ghimbir si “5 arome”
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...
2 Comentarii
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...
8 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...
16 Comentarii
Chop suey cu vita
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...
12 Comentarii
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...
10 Comentarii
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...
6 Comentarii
Orez cu curry si creveti
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se...
10 Comentarii
Penne all’Alfredo
Penne all’Alfredo – preparat clasic de paste italiene Penne all’Alfredo este un preparat clasic de...
16 Comentarii
Degetele de pui
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de...
9 Comentarii
Un concediu noroKOS- scurt preview
Da, afirm cu tarie: ai nevoie si de noroc pentru a petrece un concediu deosebit....
14 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...
19 Comentarii
Creveti cu curry
Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit...
12 Comentarii
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte...
6 Comentarii
- 1
- 2