blog de Gastronomie
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]
4 Comentarii
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
1 Comentariu
Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine [...]
6 Comentarii
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este [...]
2 Comentarii
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati [...]
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai [...]
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut [...]
Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie [...]
8 Comentarii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
Aceasta salata rece va propune o combinatie colorata de legume fraged-crocante, servite intr-un dressing usor-acrisor, [...]
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece [...]
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei” unde, impreuna [...]
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
10 Comentarii
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici [...]
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]
11 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu [...]
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]
Condimentul “dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este [...]
Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu. [...]
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe [...]
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta extrem de simpla, rapida si [...]
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, [...]
Iata o salata extrem de simpla si de rapida, plina de vegetale. Este o adevarata [...]
5 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al [...]
Va propun o reteta de primavara, foarte simpla si rapida, robusta si destul de satioasa [...]
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si [...]
16 Comentarii
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]