blog de Gastronomie
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado [...]
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute [...]
5 Comentarii
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
Sobrassada – Carnati cruzi-uscati Sobrassada este un termen ce denumeste carnatii cruzi-uscati originari din Insulele [...]
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei [...]
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]
Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel. [...]
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa [...]
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
4 Comentarii
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la [...]
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar [...]
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]
14 Comentarii
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul [...]
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel [...]
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]