Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: piper
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Tartar de ton cu avocado
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado...
Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...
5 Comentarii
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...
8 Comentarii
Sobrassada
Sobrassada – Carnati cruzi-uscati Sobrassada este un termen ce denumeste carnatii cruzi-uscati originari din Insulele...
Psari spetsiotiko
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...
Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi...
Piept de rata cu sos de visine
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele...
Salata GUXT
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta...
Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale
Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel....
2 Comentarii
Pui in sos de bere, cu miere si mustar
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa...
2 Comentarii
Chimay Bleue
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca...
4 Comentarii
Jambon persillé
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...
2 Comentarii
Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la...
2 Comentarii
Somon la cuptor, cu legume si capere
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este...
2 Comentarii
Biber salçası
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere...
Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...
4 Comentarii
Pesce alla ghiotta
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...
8 Comentarii
Macrou cu sos de rosii si cartofi natur
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este...
4 Comentarii
Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...
Creveti cu sos de vin si gremolata
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...
2 Comentarii
Lup de mare cu legume si rozmarin
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam...
2 Comentarii
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...
1 Comentariu
Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai...
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...
2 Comentarii
Vinete cu mozzarella si Grana Padano
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...
14 Comentarii
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...
8 Comentarii
Rulouri de omleta cu crema St. Agur
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca,...
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...
2 Comentarii
Carnati cu chimen
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate....
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si...
2 Comentarii
Fasole cu afumatura, bine condimentata
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta...
2 Comentarii
Tagliatelle cu crema St. Agur
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi...
1 Comentariu
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul...
8 Comentarii
Pui cu sunca de Parma si Parmesan
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si...
2 Comentarii
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir)...
2 Comentarii
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu...
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...
6 Comentarii
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...
Salata de vita cu rosii, rucola si Brie
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel...
1 Comentariu
Miez de lapte cu relish de ardei
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte...
4 Comentarii
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...
4 Comentarii
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi...
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...
4 Comentarii
Ton cu usturoi si lamaie
Ton cu usturoi si lamaie – o reteta simpla, la indemana oricui Fileul de ton...
4 Comentarii
Ardei copti cu branza si pesto
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care...
4 Comentarii
Pui cu fasole verde crocanta si usturoi
Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval
Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de...
4 Comentarii
Pe scurt despre rouille
Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...
12 Comentarii
Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma...
6 Comentarii
Bulete de cascaval cu pesto
Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit,...
2 Comentarii
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...
2 Comentarii
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...
4 Comentarii
Peste en papillote
Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te...
8 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...
2 Comentarii
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...
4 Comentarii
Tzatziki
Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul...
4 Comentarii