Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: piper

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....

2 Comentarii

Tartar de ton cu avocado

Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado...

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...

5 Comentarii

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...

8 Comentarii

Sobrassada

Sobrassada – Carnati cruzi-uscati Sobrassada este un termen ce denumeste carnatii cruzi-uscati originari din Insulele...

Psari spetsiotiko

Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...

Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan

Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi...

Piept de rata cu sos de visine

Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele...

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta...

Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale

Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel....

2 Comentarii

Pui in sos de bere, cu miere si mustar

Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa...

2 Comentarii

Chimay Bleue

Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca...

4 Comentarii

Jambon persillé

Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...

2 Comentarii

Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba

Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la...

2 Comentarii

Somon la cuptor, cu legume si capere

Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este...

2 Comentarii

Biber salçası

Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere...

Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara

Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...

4 Comentarii

Pesce alla ghiotta

Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...

8 Comentarii

Macrou cu sos de rosii si cartofi natur

Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este...

4 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi

In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...

Creveti cu sos de vin si gremolata

Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...

2 Comentarii

Lup de mare cu legume si rozmarin

Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam...

2 Comentarii

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...

1 Comentariu

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai...

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...

2 Comentarii

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...

14 Comentarii

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...

8 Comentarii

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca,...

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...

2 Comentarii

Carnati cu chimen

Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate....

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si...

2 Comentarii

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta...

2 Comentarii

Tagliatelle cu crema St. Agur

Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi...

1 Comentariu

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...

6 Comentarii

Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra

Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul...

8 Comentarii

Pui cu sunca de Parma si Parmesan

Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si...

2 Comentarii

Porc cu sos de menta

Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir)...

2 Comentarii

Pui vanatoresc

Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu...

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...

6 Comentarii

Graten de paste cu legume

Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...

File de salau cu gremolata mentolata

Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...

Salata de vita cu rosii, rucola si Brie

Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel...

1 Comentariu

Miez de lapte cu relish de ardei

Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte...

4 Comentarii

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...

4 Comentarii

Pui cu sos de vin si ciupercute

Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi...

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...

4 Comentarii

Ton cu usturoi si lamaie

Ton cu usturoi si lamaie –  o reteta simpla, la indemana oricui Fileul de ton...

4 Comentarii

Ardei copti cu branza si pesto

Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care...

4 Comentarii

Pui cu fasole verde crocanta si usturoi

Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...

Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval

Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de...

4 Comentarii

Pe scurt despre rouille

Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...

12 Comentarii

Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii

Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma...

6 Comentarii

Bulete de cascaval cu pesto

Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit,...

2 Comentarii

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...

Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...

Creol si/sau cajun (2)

Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...

2 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...

4 Comentarii

Peste en papillote

Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te...

8 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...

2 Comentarii

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...

4 Comentarii

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul...

4 Comentarii