Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: piper
Tabbouleh
Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii...
4 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...
Creveti cu sos picant de rosii
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...
2 Comentarii
Rasol de miel cu rozmarin si usturoi
Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...
2 Comentarii
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...
2 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...
Supa crema de rosii cu mozzarella
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului „Casa cu...
9 Comentarii
Dorada cu pesto
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe...
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...
11 Comentarii
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele...
2 Comentarii
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...
Pulpe de rata cu cartofi noi
Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010,...
2 Comentarii
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...
6 Comentarii
Gnocchi cu chorizo si branzeturi
Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco:...
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta...
7 Comentarii
Castraveti cu crema de branza picanta
Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
3 Comentarii
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de...
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...
8 Comentarii
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...
4 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand...
2 Comentarii
Peste in crusta crocanta de cascaval
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc...
8 Comentarii
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea...
2 Comentarii
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...
4 Comentarii
Pui cu masline si busuioc
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin...
6 Comentarii
Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de...
4 Comentarii
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...
4 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...
2 Comentarii
Gnocchi cu somon afumat si rucola
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste...
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...
12 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Frigarui de creveti cu rosii uscate si ardei iuti
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez...
4 Comentarii
Pulpe de pui marinate – afumate
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...
6 Comentarii
Pe urmele curry-ului (2)
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...
3 Comentarii
Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...
9 Comentarii
Creveti cu usturoi si lamaie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...
8 Comentarii
Creveti cu unt-gremolata si orez integral
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si...
3 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...
6 Comentarii
Pui aplatizat la cuptor
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....
5 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...
8 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...
10 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...
5 Comentarii
Pui de caracatita in vin rosu
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...
3 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....
9 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...
4 Comentarii
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...
4 Comentarii
Tajin de pui
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de...
16 Comentarii
Calmari la gratar
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...
17 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...
9 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...
20 Comentariu
La masa cu stramosii – India (16)
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei...
4 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...
6 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...
5 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...
9 Comentarii
Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti
Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam...
8 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...
4 Comentarii