Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: piper

Pui cu sos de vin si ciupercute

Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]

4 Comentarii

Ton cu usturoi si lamaie

Ton cu usturoi si lamaie –  o reteta simpla, la indemana oricui Fileul de ton [...]

4 Comentarii

Ardei copti cu branza si pesto

Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]

4 Comentarii

Pui cu fasole verde crocanta si usturoi

Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete [...]

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]

Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval

Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre rouille

Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]

12 Comentarii

Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii

Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]

6 Comentarii

Bulete de cascaval cu pesto

Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]

2 Comentarii

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]

Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]

Creol si/sau cajun (2)

Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]

2 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]

4 Comentarii

Peste en papillote

Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te [...]

8 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]

2 Comentarii

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]

4 Comentarii

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul [...]

4 Comentarii

Tabbouleh

Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii [...]

4 Comentarii

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]

Creveti cu sos picant de rosii

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]

2 Comentarii

Rasol de miel cu rozmarin si usturoi

Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna [...]

2 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi [...]

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]

9 Comentarii

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]

11 Comentarii

Salata de caracatita cu masline

Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]

2 Comentarii

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]

Pulpe de rata cu cartofi noi

Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010, [...]

2 Comentarii

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]

6 Comentarii

Gnocchi cu chorizo si branzeturi

Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: [...]

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]

7 Comentarii

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]

3 Comentarii

Creveti cu pesto citric

Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]

Novac cu sos picant si legume

Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]

2 Comentarii

Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan

Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]

8 Comentarii

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de [...]

4 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)

Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]

2 Comentarii

Peste in crusta crocanta de cascaval

Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc [...]

8 Comentarii

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]

Supa cu tortelloni si Parmesan

Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]

2 Comentarii

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]

Pasta picanta de ton cu ceapa verde

Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse [...]

4 Comentarii