piper | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez cu ciupercute sotate

Va propun o reteta simpla si rapida, fara ingrediente deosebite, potrivita pentru cei care tin post si pentru vegetarieni. Combinatia de condimente si modul in care este gatit preparatul dau acestuia o savoare deosebita, foarte atragatoare.
Reteta se prepara foarte repede si poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.

(more…)

Citeste tot

Fettuccine al limone

Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida

Exista unele retete uluitor de usoare, dar delicioase, aromate si pline de rafinament prin insasi simplitatea lor. Reteta de fata este de o simplitate egalata doar de finetea gustului si a aromei sale. Nu este doar o reteta usoara si rapida, ci una dintre cele care surprind foarte bine spiritul bucatariei italienesti, atat de generoasa, robusta si delicioasa, inspirand bucuria de a gati simplu si de a te bucura de gustul natural al ingredientelor.

(more…)

Citeste tot

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de buna calitate, ca sa obtineti maximul ca gust si aroma. Este o reteta simpla, se prepara rapid si este, in plus, foarte aromata si gustoasa. Extrem de potrivita pentru o masa incropita rapid pentru familie sau prieteni.

Servita alaturi de o salata verde, formeaza o masa completa si echilibrata nutritional.
(more…)

Citeste tot

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul francez de a gati cu ingrediente chinezesti (seminte de susan, sos de soia), mediteraneene (cimbru) si locale (ienibahar). Rezultatul este un preparat delicios, plin de gust si aroma.

Cei care vor sa se informeze asupra bucatariei jamaicane o pot face aici.
(more…)

Citeste tot

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba hindi, “do” inseamna doua, iar “piaz” inseamna ceapa, termenul descriind fie o mancare la care se foloseste dublul cantitatii normale de ceapa, fie una in care ceapa este folosita de doua ori in cursul procesului de preparare. Varianta de fata foloseste ceapa chiar in trei feluri diferite.

(more…)

Citeste tot

Mezelic cu sos Worcestershire

In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi reveni cu cateva retete. Iat-o pe prima dintre ele, una extrem de simpla, dar cu care puteti obtine foarte usor o gustare delicioasa si aromata. De aceea mi-am permis s-o numesc “mezelic”, fiindca alaturarea acestui cuvant cam arhaic, de inspiratie turceasca, cu sosul Worchestershire m-a distrat copios. Pana la urma, gatitul trebuie sa fie distractiv!

(more…)

Citeste tot

Fajitas cu jumari de oua

Bucataria mexicana este una foarte atragatoare, diversa si plina de gust. Celebrele tortille sunt atot prezente, iar umplutura lor are infinite variatii. Cum tortille din faina de porumb sau grau se gasesc pe piata, gata facute, nu as avea nicio scuza daca nu as incerca si eu cateva combinatii. Iata o varianta de fajitas (dupa mine, cea mai simpla metoda de a umple o tortilla) cu oua si legume, foarte potrivita pentru un mic dejun consistent.

(more…)

Citeste tot

Dorada cu fenicul

Iarna in Bucuresti este un anotimp trist si murdar; ma face constant sa-mi doresc sa fiu in alta parte. Calatoresc deci in imaginatie, pe meleaguri insorite, pline de arome si de lumina. Adesea folosesc ca vehicol cate un preparat mai deosebit, asa cum este cel pe care vi-l propun astazi.

(more…)

Citeste tot