piper | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul obtinut are insa, in compensatie, destule calitati: este interesant, are un gust delicios, arata bine, este satios si bine echilibrat nutritional.

Aceste bulete gustoase – aromate cu usturoi, ardei iute si mult coriandru proaspat – sunt o delicioasa alternativa la orez sau cartofi.
(more…)

Citeste tot

Tarta cu ceapa

Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, poate, cele mai frumoase omagii. Iata o reteta care provine din Alsacia, regiune situata in estul Frantei. Umplutura de ceapa, galbenusuri si smantana are o textura fraged-crocanta si este minunat aromatizata cu nucsoara si piper.

(more…)

Citeste tot

Ineluse cu smaralde

Iata o reteta foarte simpla, rapida si interesanta de urmarit, destinata in special copiilor. Sunt sigur ca toata lumea le dedica deserturi, si ca gasiti astfel de retete in multe alte locuri. Eu va ofer o altfel de reteta, conceputa pentru a le starni curiozitatea si interesul. Educati-le gustul prezentandu-le ingrediente inedite, frumos colorate si gatite gustos.

(more…)

Citeste tot

Orez cu baghar, ciuperci si pui

Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate fi folositoare si noua, mai ales acum cand se apropie doua sarbatori majore.

Noi, romanii, gatim de obicei ca apucatii atunci cand avem musafiri, sau de sarbatori. La noi masa trebuie sa geama de bucate, si de cele mai multe ori ramane destula mancare de pe o zi pe alta. Ma gandesc ca ar fi folositoare o reteta care poate valorifica aceste resturi, ramasite, prisoase sau cum vreti sa le numim.
(more…)

Citeste tot