piper | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La gatit cu Vita Cook – partea 5

Fritatta
Fritatta gatita cu Vita Cook
Continua seria experimentelor cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie propus pietei romanesti de compania Singer Romania. Iata deci o alta reteta foarte simpla, care se poate prepara rapid, fara mare bataie de cap, caci cuptorul este usor manevrabil, iar ingredientele sunt la indemana oricui.
(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de rodie

Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din plin atentia oricarui pasionat de gastronomie. Cautam de ceva vreme o ocazie sa ma re-aventurez putin in aceasta zona, iar ea mi-a fost oferita de rodia cumparata zilele acestea. Va propun o reteta foarte simpla si rapida, care pe langa gust si aroma ofera si cu un aspect deosebit.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre chana masala

Ori de câte ori este posibil prefer să-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe lângă faptul că tocatul şi pisatul îmi dau o senzaţie de confort şi mă fac să mă simt mai aproape de tradiţiile culinare, şi rezultatul final este mult mai aromat şi mai gustos. Şi amestecurile comerciale sunt de bună calitate, dar este mai distractiv şi mai interesant să mi le prepar singur.
(more…)

Citeste tot

Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii

Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si extrem de variata. Majoritatea restaurantelor chinezesti din Occident servesc, in primul rand, preparate cantoneze.

Aceasta reteta este deosebit de gustoasa si de aromata; se prepara rapid si este simpla. Are deci toate calitatile ca sa va tenteze in acest sfarsit de saptamana.
(more…)

Citeste tot

Spread aromatizat cu busuioc

“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase si pastele care se pot tartina, adica se pot intinde pe felii de paine, chipsuri, crutoane, biscuiti, lipii, chifle, briose etc. Il folosesc si eu, cam cu reticenta, in lipsa unui termen romanesc adecvat. Sau poate exista, dar nu mi-a venit mie in minte.

Pasta pe care v-o propun este cu adevarat deosebita: aromata, gustoasa, cremoasa si, datorita unui mic adaus de seminte, crocanta. Este excelenta ca gustare si merge foarte bine cu un vin alb, sec si usor, sau cu sampanie.
(more…)

Citeste tot

Joloff cu pui

Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre retetele pe care le-am gatit cu ei a fost o reteta africana. Cred ca este prima reteta din Africa “neagra” pe care o public aici, asa ca poate fi socotita, chiar si pentru blogul meu, ca fiind una exotica.

(more…)

Citeste tot

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. Ma gandesc ca lumea nu are prea mult timp liber si nici disponibilitate spre effort in bucatarie. Uneori insa, mai incalc regula aceasta. Vreau sa va propun o reteta care pare a avea destule inconveniente: nu este prea simpla si nici foarte rapida, foloseste destul de multe ingrediente si asociaza branzeturi cu carne, ceea ce nu este un lucru de facut prea des. Totusi, este oarecum mai neobisnuita, aromata si foarte gustoasa. Cu alte cuvinte, cel ce se incumeta va fi rasplatit.

(more…)

Citeste tot