Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: piper
Salata de orez cu pui si struguri
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...
4 Comentarii
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...
8 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...
14 Comentarii
Kebab cu lamaie
Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570...
4 Comentarii
Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...
14 Comentarii
Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...
8 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...
4 Comentarii
Pe scurt despre cartofii fondanti
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce...
20 Comentariu
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...
4 Comentarii
Somon cu sos de rosii uscate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Rosiile uscate au...
18 Comentarii
Jeera Murgh – Pui cu chimion
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...
6 Comentarii
Spaghete cu usturoi
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un exemplu...
13 Comentarii
Somon cu sos rose
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie...
12 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...
10 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii
Spetsofai
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Spetsofai este o...
17 Comentarii
Pe scurt despre goda masala
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care...
10 Comentarii
Peste cu vinegreta si capere
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...
6 Comentarii
Pui cu cuscus si varza de Bruxelles
Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat...
2 Comentarii
Tilapia cu sparanghel si busuioc
Intr-un articol anterior anuntam ca Mos Craciun vine cu cadouri de la Pyramis. Ei bine,...
4 Comentarii
Orez cu ardei grasi
Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute,...
2 Comentarii
Omleta cu orez si pui
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la...
4 Comentarii
Frigarui cu "dulce-de-iute"
Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit,...
8 Comentarii
Peste la cuptor cu capere si ierburi
Peste la cuptor – Reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu...
6 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 2
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata...
18 Comentarii
Ardei umpluti cu tapenade
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile,...
10 Comentarii
Tilapia cu unt de arahide
Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational....
4 Comentarii
Salata de ceapa
Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui,...
12 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...
21 Comentariu
Shish Taouk
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane....
13 Comentarii
Ciocanele condimentate
Aceste pulpe de pui suculente si delicioase sunt o gustare excelenta, atat acasa, cat si...
12 Comentarii
Salata Fattoush
Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de...
14 Comentarii
Salata de varza cu chimen
Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa...
12 Comentarii
Salata de iaurt racoritoare
Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea...
14 Comentarii
Risotto cu curcan si ciuperci
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura...
8 Comentarii
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...
7 Comentarii
Tocurry
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca...
10 Comentarii
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...
5 Comentarii
Pui balti
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
10 Comentarii
Salata de portocale
Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe...
4 Comentarii