piper | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele plante, cu frunzele lor ingalbenite, m-au facut sa simt ca se apropie iarna. Am mai spus-o, iarna in Bucuresti mi se pare oribila si ma gandesc la ea cu neplacere.

Modul meu de a uita de viitorul apropiat este sa gatesc cu ingrediente care imi aduc aminte de mare si de vacantele la Mediterana. Iata, asadar, o reteta contra-iarna, in care vedetele sunt puii de sepie, insotiti de paste negre, adicatelea colorate de fabricant cu serneala de… sepie. Totul este, deci, o afacere de familie intre sepii.
(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de vin si ciupercute

Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi este una simpla, rapida si foarte gustoasa. Are un aer mediteranean, este satioasa si, totusi, lejera, chiar si pe vreme calduroasa. Serviti preparatul la masa de pranz: este un fel principal delicios.

Daca doriti ceva si mai satios, ganditi-va la o garnitura adecvata: piure de cartofi, cartofi natur sau orez ar merge, cel mai bine, in opinia, mea, caci va ajuta sa “culegeti” sosul.
Nu uitati sa va rasfatati si cu un pahar de vin alb sau rose, sec sau demi-sec.
(more…)

Citeste tot

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru masline, caci, daca ma gandesc mai bine, am o gramada de astfel de slabiciuni.
Aveam in frigider niste masline “dezosate” (adica deja curatate de samburi) si m-a cuprins cheful sa gatesc cu ele ceva pe gustul meu: cu sos, bine aromat, delicios, satios; pe scurt, un preparat menit sa joace rolul de fel principal la proxima masa de pranz.

Fiind vorba de masline, gandul m-a dus, in mod logic, spre Mediterana. Am dat o raita prin camara si una mai mica prin frigider, am adunat ce se potrivea ideii mele, iar rezultatul final este cel de mai jos.
(more…)

Citeste tot

Ton cu usturoi si lamaie

Ton cu usturoi si lamaie –  o reteta simpla, la indemana oricui

Fileul de ton este la noi un aliment de lux: pretul sau este atat de mare, incat ramane, pentru multi, prohibitiv. Prepararea unor felii de file de ton devine, astfel, o ocazie speciala: vrei sa le gatesti in asa fel incat sa simti cu adevarat gustul lor real.
Ton cu usturoi si lamaie - reteteleluiradu.ro
Cel mai simplu, si cel mai gustos as zice eu, este sa gatesti fileurile de ton pe gratar, asezonate echilibrat si cu discretie, astfel ca gustul lor natural sa fie sustinut si pus in evidenta, nu acoperit.
(more…)

Citeste tot